xOrisOria News

Επιχείρηση διάλυσης της δημόσιας τηλεόρασης κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε ως «την πιο δεξιά και ακραία από τη μεταπολίτευση», εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη
συνάντησή του με αντιπροσωπεία δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στην κυβέρνηση απόπειρα διάλυσης της δημόσιας τηλεόρασης και μετατροπής της «σε μια ΥΕΝΕΔ της χείριστης μορφής».

 Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι έχει θέσει σε ομηρία τους δημοσιογράφους μέσα από τις συμβάσεις έργου, ότι ασκεί λογοκρισία στο παραγόμενο προϊόν της ενημέρωσης και ταυτόχρονα δημιουργεί «ένα καθεστώς ευνοϊκό για ημέτερους» ακόμα και σε ό,τι αφορά τις αμοιβές τους.

 «Πρόκειται για μια προσπάθεια που εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης να παρουσιάσει τη νύκτα μέρα, να παρουσιάσει την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ως μια όμορφη πραγματικότητα στην οποία πρέπει να συνηθίσουμε» πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

 Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και θα απαιτήσει πλουραλιστική ενημέρωση από τη δημόσια τηλεόραση.

«Ο πλουραλισμός και η δημόσια τηλεόραση είναι ζήτημα δημοκρατίας και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το αίτημα των πολιτών για δημοκρατία και για μια δημόσια τηλεόραση ανταγωνιστική και ποιοτική» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

 Newsroom ΔΟΛ

Use Facebook to Comment on this Post