Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε σχέδιο ταχείας ανασυγκρότησης και επαναλειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης υπό τον τίτλο ‹‹Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ιντερνετ και Τηλεόραση ΑΕ›› (ΝΕΡΙΤ)…
Το Μέγαρο Μαξίμου για να καταλαγιάσει τις πολλές και δίκαιες αντιδράσεις για το αυταρχικό κλείσιμο της ΕΡΤ, που λειτουργούσε υπό καθεστώς ελευθεροτυπίας και εφαρμογής της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και προκειμένου να προλάβει δυσμενείς εξελίξεις, όπως είναι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ανακοίνωσε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, σχέδιο ταχείας ανασυγκρότησης και επαναλειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης υπό τον τίτλο ‹‹Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ιντερνετ και Τηλεόραση ΑΕ›› (ΝΕΡΙΤ).
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η ΝΕΡΙΤ θα λειτουργήσει μέχρι τις 29 Αυγούστου.
Στη ΝΕΡΙΤ και στα διάφορα κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, ιστοτόπους που θα ελέγχει θα προσληφθούν έως 1200 άτομα.
Με πρόταση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, θα μπορούν να ανατίθενται έργα για απευθείας εκτέλεση σε δημοσιογράφους, επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, καλλιτέχνες κτλ.
Οι αποδοχές κάθε εργαζόμενου θα καθορίζονται με ατομική σύμβαση εργασίας.
Η ΝΕΡΙΤ-ΑΕ μπορεί να λειτουργεί και σταθμούς τοπικής εμβέλειας ενώ θα προβάλλει τηλεοπτικά, διαδικτυακά και ραδιοφωνικά τις εργασίες της Βουλής. Θα μπορεί επίσης να ιδρύει θυγατρικές και να συμμετέχει σε άλλες εταιρείες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
Δομή της ΝΕΡΙΤ
1.Η ΕΡΤ Α.Ε., όπως προαναφέρθηκε, μετονομάζεται σε ΝΕΡΙΤ Α.Ε.
2.Αναζητείται εμπορική επωνυμία, άγνωστο αν θα παραμείνουν τα τρία κανάλια και το σύνολο των ραδιοσταθμών
3.Θα προτιμηθούν οι έμπειροι και αποδοτικοί εργαζόμενοι (της παλιάς ΕΡΤ)
4.Το 7μελές Εποπτικό Συμβούλιο θα επιλέγει διευθύνοντα σύμβουλο, μέλη του Δ.Σ. και θα καταρτίζει 10ετές στρατηγικό σχέδιο
5.Συνεχίζει το ανταποδοτικό τέλος εισπραττόμενο μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ. Ωστόσο το ύψος του τέλους θα καθορίζεται από το υπουργείο Οικονομικών και την πολιτική ηγεσία για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης.
Εκτός από το ανταποδοτικό τέλος, η ΝΕΡΙΤ θα έχει έσοδα από διαφημίσεις και από κάθε άλλη πηγή (π.χ. πωλήσεις περιεχομένου).
6.Το προσωπικό της ΝΕΡΙΤ θα προέλθει, κυρίως, από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
7.Θα μπορούν να ανατίθενται έργα για απευθείας εκτέλεση σε δημοσιογράφους, επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης και καλλιτέχνες
8.Συστήνεται θέση Διαμεσολαβητή, που θα είναι αρμόδιος για την εξέταση καταγγελιών, παραπόνων και αιτημάτων απάντησης για τις εκπομπές και τα προγράμματα της δημόσιας τηλεόρασης.
9.Συγκροτείται Επιτροπή Δεοντολογίας.
Use Facebook to Comment on this Post