Συνάντηση με τους πρυτάνεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του για διάλογο θα έχει στη 13:00 ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, διευκρινίζοντας ότι…
ο διάλογος δεν αφορά στην κινητικότητα – διαθεσιμότητα, αλλά «την επόμενη μέρα» και τη διοικητική αναδιάρθρωση των Πανεπιστημίων.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός και αναδιάρθρωση στα Πανεπιστήμια. «Υπήρχε και υπάρχει ένας ανορθρολογισμός και αυτή είναι η έννοια του σημερινού διαλόγου», είπε.
Απαντώντας στην κριτική των διοικητικών υπαλλήλων αλλά και των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ, επισήμανε ότι με σωστή διοικητική αναδιάρθρωση το Πανεπιστήμιο μπορεί να αντεπεξέλθει.
Ο υπουργός εξήγησε ότι στο ΕΚΠΑ από τους 1.339 διοικητικούς υπαλλήλους θα μείνουν 850 και υποστήριξε ότι «επαρκούν για να τρέξει το Πανεπιστήμιο αν γίνει μια σωστή ανακατανομή».
Ο κ. Αρβανιτόπουλος επανέλαβε ότι «κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν κάποια άπλυτα κάτω από το χαλί», σημειώνοντας ότι υπήρξε αναξιοκρατία, ρουσφέτι και πελατειακές σχέσεις και ότι βρέθηκαν «313 συνεπωνυμίες, 80 γιοι και κόρες».
Σημειώνεται ότι η χθεσινή πρόσκληση του υπουργού για διάλογο, με ανοικτά όμως Πανεπιστήμια, αφορά και τους διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων που συμμετείχαν στην διαθεσιμότητα, για να επιταχυνθούν «οι διαδικασίες διαιδρυματικής κινητικότητας και της επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του δημοσίου».
Παράνομη η απεργία
Σημειώνεται πως χθες το βράδυ κρίθηκε εκ νέου παράνομη, με απόφαση του Πρωτοδικείου, η απεργιακή κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).
Πρόκειται για την τρίτη απόφαση που εκδίδει το Πρωτοδικείο στο διάστημα που διαρκούν οι κινητοποιήσεις στα ΑΕΙ, κηρύσσοντας παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, την απεργία.
Σε αυτό το πλαίσιο συνεδριάζει σήμερα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Use Facebook to Comment on this Post