Αερόστατο με τουρίστες εξερράγη στον αέρα πάνω από το Λούξορ!

Μετά το τραγικό δυστύχημα στο Λούξορ της Αιγύπτου, στο οποίο 18 τουρίστες έχασαν τη ζωή τους σε συντριβή αερόστατου, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να απαγορεύσει άλλες πτήσεις στην περιοχή, σύμφωνα με τα αυγυπτιακά ΜΜΕ. Το δυστύχημα οφείλεται σε έκρηξη υγραερίου που σημειώθηκε σε…
ύψος 300 μέτρων από το έδαφος. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο BBC πως είδε ανθρώπους να πηδούν από το φλεγόμενο αερόστατο.

Πέρα από τον Αιγύπτιο ξεναγό, εννέα από τους νεκρούς είναι από το Χονγκ Κονγκ, τέσσερις από την Ιαπωνία, δύο από την Βρετανία, δύο από την Γαλλία και άλλοι δύο από την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας που διαθέτει τα αερόστατα για πτήσεις επάνω από την τουριστική περιοχή, Αχμεντ Αμπούντ, ένα άτομο από την 20μελή ομάδα των τουριστών και ο χειριστής του αερόστατου επέζησαν. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Αljazeera υποστηρίζει ότι ο ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Είκοσι άτομα επέβαιναν στο αερόστατο. Σημειώθηκε έκρηξη και σκοτώθηκαν 19 επιβάτες. Ενας τουρίστας και ο πιλότος επέζησαν», δήλωσε τηλεφωνικά ο Αμπούντ.

Πηγή: protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *