xOrisOria News

Οι πέντε επενδύσεις στην Κρήτη που αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη

Επενδυτικά προγράμματα, τα οποία εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ πανελλαδικά, σχεδιάζουν να υλοποιήσουν εγχώριοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην… Ελλάδα για τη δημιουργία υψηλού επιπέδου τουριστικών εγκαταστάσεων.
Μεταξύ αυτών, πέντε σχεδιάζονται στην Κρήτη, αξίας άνω των 620 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Καθημερινής”
Στην Κρήτη ο όμιλος της Grecotel ολοκλήρωσε επενδυτικά προγράμματα για τη λειτουργία δύο πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων, του Caramel Grecotel Boutique Resort και του White Palace Grecotel Luxury Resort στην περιοχή του Ρεθύμνου.
H Dolphin Capital Investors έχει προγραμματίσει επένδυση συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ σε μια έκταση 3.000 στρεμμάτων στη Σητεία.

Η τουριστική επένδυση, ύψους 267,7 εκατ. ευρώ, «Ιτανος Γαία», στο Λασίθι της Κρήτης από τη βρετανική εταιρεία Loyalward Ltd, θυγατρική του ομίλου Minoan βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έναρξη των εργασιών για την υλοποίησή της. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη δημιουργία 5 ξενοδοχείων και 1 γηπέδου γκολφ.
Στην ξενοδοχειακή αγορά της Κρήτης τοποθετήθηκε τη φετινή χρονιά και η Vita Hotels η οποία εξαγόρασε τις μονάδες Fedra Beach, Sun Beach στα Μάλια και Zorbas Village στον Aνισσαρά. Η επένδυση μαζί με ανακαινίσεις και επεκτάσεις φθάνει σε 44 εκατ. ευρώ.
Στην Κρήτη, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου Minos Imperial Luxury Beach Resort and Spa, στην περιοχή του Λασιθίου, θα υλοποιήσει σταδιακά εκσυγχρονισμό της μονάδας ύψους 8,5 εκατ. ευρώ προκειμένου από το 2016 να λειτουργήσει με τη νέα της επωνυμία Radisson Blu Beach Resort.

Πηγή : http://rethemnosnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post