Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η αντιμετώπιση της οποίας έτυχαν χτες οι εκπρόσωποι της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων, στη…
συνάντηση που είχαν με τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.
Κατά την προσφιλή του τακτική, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους πολύτεκνους και αρκέστηκε σε ευχολόγια και αοριστίες του τύπου «θα κάνω ότι μπορώ». Δηλαδή, τίποτα…
Προηγουμένως είχε φροντίσει να τους δείξει πόσο μεγαλόψυχος είναι λέγοντας τους χαρακτηριστικά: «Δίνω σημασία στην πολυτεκνική τάξη για αυτό σας δέχομαι συνέχεια». Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Παπούλιας είπε ότι τους κάνει χάρη που συναντιέται μαζί τους.
Για την «ταμπακιέρα» όμως ούτε κουβέντα. Για την αντιπολυτεκνική και αντιδημογραφική πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση ακολουθώντας πιστά τις εξοντωτικές εντολές των μνημονίων και της τρόικας δεν είπε κάτι ο κ. Παπούλιας.
Παρίστανε μάλιστα τον έκπληκτο όταν ενημερώθηκε για την απαράδεκτη συμπεριφορά του υπουργείου Παιδείας, το οποίο αρνήθηκε στους φοιτητές πολύτεκνων οικογενειών που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους το δικαίωμα μετεγγραφής στην πόλη τους, παρόλο που μια τέτοια ενέργεια δεν θα επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ναι, καλά διαβάσατε. Το υπουργείο Παιδείας έχει δώσει το ΟΚ για 5500 μεταγραφές και αρνήθηκε να κάνει τη χάρη σε 300 άτομα, που το μόνο που ζήτησαν είναι να ελαφρύνουν οικονομικά τους ταλαίπωρους γονείς τους.
Όσον αφορά το μείζον ζήτημα της πρωτοφανούς φοροεπιδρομής που αντί να προστατεύει τις πολύτεκνες οικογένειες τις έχει βάλει στο στόχαστρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αρκέστηκε να πει: «Εγώ πάντοτε στρατεύτηκα μαζί σας για τα δίκαια αιτήματά σας. Για το φορολογικό πρόβλημα θα κάνω και εκεί μια παρέμβαση».
Έπρεπε δηλαδή να τον παρακαλέσει η Ομοσπονδία για να παρέμβει; Από μόνος του δεν μπορούσε να πάρει την πρωτοβουλία και να πιέσει την Πολιτεία για επίλυση του προβλήματος; Και τελικά ποιος είναι ο ρόλος του αξιότιμου κύριου Παπούλια σε αυτή τη σκληρή δοκιμασία που περνάνε αυτοί οι άνθρωποι;
Άνθρωποι με 4 και 5 παιδιά ή άλλοι με 7 ή 8, έχουν εξομοιωθεί φορολογικά με τους άγαμους και τους άτεκνους. Το υπουργείο Οικονομικών έχει «βαφτίσει» το κάθε τέκνο ως τεκμήριο διαβίωσης όπως οι πισίνες, τα κότερα και οι βίλες.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται το κράτος και τους επιβάλει από πάνω φόρο πολυτελείας επειδή έκαναν το λάθος να αγοράσουν μεγάλα αυτοκίνητα ώστε να χωρέσουν την πολυμελή οικογένειά τους.
Την ίδια ώρα, τα πολυτεκνικά επιδόματα έχουν μειωθεί δραματικά και πολλά ευεργετήματα όπως η ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, το επίδομα τρίτου τέκνου και η εφάπαξ παροχή ύψους 2.000 € για κάθε νέο τέκνο καταργήθηκαν.
Την πικρία του για την εγκατάλειψη που βιώνουν οι πολύτεκνοι εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων, Νίκος Φωτόπουλος ο οποίος δήλωσε στην Kontra News: «Η Ελλάδα ρημάζει με τις αντιμνημονιακές πολιτικές και κάποιοι υπουργοί νομίζουν ότι το πρόβλημα τις υπογεννητικότητας θα λυθεί με τους μετανάστες. Μας έχουν στερήσει τα πάντα, έχουμε παιδιά που είναι άνεργα, μας έκοψαν ακόμη και τα επιδόματα των 100 ευρώ. Πως περιμένουν να ζήσουμε;»
Και εδώ προκύπτει ένα άλλο τεράστιο ζήτημα εθνικής σημασίας. Η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα με τρομακτική μείωση των γάμων και των γεννήσεων ενώ το 20% του πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών. Παράλληλα, εκατοντάδες χιλιάδες νέοι επιστήμονες αναγκάζονται να ξενιτευτούν αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Μοναδική ελπίδα για την αύξηση του πληθυσμού αποτελούν οι πολύτεκνοι, στους οποίους η ανάλγητη κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή.
Και όπως είπαν χτες στον Κάρολο Παπούλια οι πολύτεκνοι: «Στην αρχαία Αθήνα το κράτος φορολογούσε περισσότερο τους άτεκνους επειδή δεν πρόσφεραν στην Πατρίδα. Στην Ελλάδα του 2013 καταργήθηκε το αφορολόγητο όριο για τα παιδιά λόγω κρίσης…»
www.news4all.gr
Use Facebook to Comment on this Post