Καινούρια έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Σαν Φρανσίσκο έδειξε ότι η κατανάλωση τροφίμων με ακόρεστα φυτικά λίπη, όπως το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και το αβοκάντο μπορεί να αυξήσει σημαντικά την πιθανότητα να επιβιώσει κάποιος αφού διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη. Μάλιστα, η έρευνα έδειξε ότι τα ακόρεστα λιπαρά συνδέονται γενικότερα με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε άλλο λόγο, όπως για παράδειγμα τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
“Τα καλά λιπαρά βοηθούν τους άντρες να νικήσουν το καρκίνο του προστάτη και μειώνουν τη πιθανότητα να πεθάνουν από κάποια άλλη αιτία.” σχολίασε ο Dr Stephen Freedland, ουρολόγοw στο Duke University Medical Center στο Durham της Βόρειας Καρολίνας.
Οι ερευνητές λένε ότι μόλις μια κουταλιά της σούπας παρθένου ελαιόλαδου σε καθημερινή βάση μπορεί να μειώσει τη πιθανότητα θανάτου μετά από διάγνωση για καρκίνο του προστάτη κατά 30 τοις εκατό και κατά 13 τοις εκατό για οποιαδήποτε άλλο λόγο.
“Η έρευνα μας υπογραμμίζει ότι οι άντρες με καρκίνο του προστάτη, και όχι μόνο, πρέπει να ακολουθούν μία διατροφή που να περιέχει σε σημαντικό βαθμό ακόρεστα λιπαρά. “, είπε ο Erin Richman, πρώτος συγγραφέας της έρευνας.
Use Facebook to Comment on this Post