Η “ΕΛΠΙΔΑ” ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ” ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ”;
Παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις και όλοι αναρωτιόμαστε αν η κυβέρνηση πάει να κάνει κωλοτούμπα και με έναν όχι “ιστορικό” , αλλά “έντιμο” όπως τον ονομάζει συμβιβασμό, να ξαναφέρει τα μνημόνια και την τρόικα με άλλα ονόματα…
Οι πληροφορίες μιλούν για στοιχεία από το Μνημόνιο σε ποσοστό 70% το οποίο θα “εμπλουτιστεί” με προτάσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Το όλο πακέτο θα το ονομάσουν “Νέο ελληνικό πρόγραμμα”.
Ο Γιούνκερ μάλιστα δήλωσε ότι «πρέπει να γίνει μια μεγάλη συμφωνία με την Ελλάδα πριν τη Δευτέρα». Πρόσθεσε δε με νόημα ότι η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι συμφωνεί με το 70% του Μνημονίου. Και προχωρώντας ένα σκαλοπάτι πιο πάνω (για εκείνους)είπε με θράσος ότι πρέπει να δούμε τι αφορά αυτό το 70% και σε τι αφορά το 30%, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει….
Η ιστοσελίδα iskra που εκφράζει τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, ανήρτησε χθες στις 8.30 το βράδυ, κείμενο με το οποίο απορρίπτει τον “έντιμο συμβιβασμό”, που φαίνεται να αποδέχεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες.
Είναι η πρώτη αντίδραση από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα από μία καίρια συνιστώσα της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ένα από τα ιστορικά στελέχη της Ελληνικής Αριστεράς. (ΚΚΕ, ΚΚΕ εσωτερικού, Συνασπισμός της Αριστεράς).
Πράγματι η αντίδραση ήταν άμεση στο χώρο της
Αριστερής Πλατφόρμας και όχι μόνο, μόλις διέρρευσαν πληροφορίες ότι επίκειται συμφωνία – συμβιβασμός.
Στην ιστοσελίδα iskra, υπό τον κεντρικό τίτλο
ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙ, ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ.
στο τέλος με υπότιτλο
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
αναφέρονται τα εξής:
” Η ελληνική κυβέρνηση αυτήν την ώρα δεν είναι απομονωμένη. Αντίθετα δίνει μια ιστορική μάχη και έχει πρωτίστως μαζί της , πέρα από τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της Ευρώπης. Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra , τις κρίσιμες αυτές ώρες κάθε υπαναχώρηση από τη χώρα μας, στο όνομα ενός «έντιμου συμβιβασμού», θα εκληφθεί από την άλλη πλευρά ως ένδειξη αδυναμίας και ως επιβεβαίωση ότι η κλιμάκωση της πίεσης μπορεί να οδηγήσει σε άτακτη υποχώρηση.