“Εμείς δεν καταλαβαίνουμε γιατί υπήρξε αυτή η στροφή από τη ΝΔ” τονίζει στη συνέντευξή του…
“Πιστεύω πως υπάρχουν περιθώρια η ΝΔ να ξαναζυγίσει το θέμα και να κάνει τις ανάλογες προσαρμογές. Άλλωστε, το σχέδιο νόμου θα τεθεί στη Βουλή και εκεί μπορούν να γίνουν μεταβολές . Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου πρέπει να είναι ενωμένα σε αυτό το θέμα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δώσουμε τη χαρά στη Χρυσή Αυγή ότι δεν μπορεί η Δημοκρατία στον τόπο μας να ορθώσει ανάστημα και να προωθήσει ένα τέτοιο νομοθετικό πλαίσιο που είναι αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση των αθλίων φαινομένων των καιρών, τις αναίτιες επιθέσεις εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπων από τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής”, υπογραμμίζει.
Ο κ. Καρύδης θεωρεί πάντως ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης της κοινοβουλευτικής συνοχής της κυβέρνησης. «Όχι, δεν θέλουμε να πιστεύουμε σε τέτοιου είδους αναλύσεις. Για εμάς δεν υπάρχει καμία σύγκρουση» σημειώνει και προσθέτει ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να διαμορφωθεί μια νέα πλειοψηφία στη Βουλή στο θέμα του αντι-ρατσιστικού νόμου.
“Η πλειοψηφία στη Βουλή υπάρχει, είναι καταγεγραμμένη, υπάρχει κυβέρνηση εθνικής ανάγκης για να βγει η χώρα από την κρίση και να ορθοποδήσει πολιτικά, αλλά μας δίνεται η ευκαιρία μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες να φύγουμε από πλαστά διλήμματα και από πλαστούς διαχωρισμούς και να αποκτήσουμε μια κουλτούρα συνεργασίας στην Ελλάδα για κορυφαία τέτοια θέματα” τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
Αναφερόμενος στην πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ ο κ. Καρύδης υπενθυμίζει ότι “την είχε καταθέσει τον περασμένο Μάρτιο. Ήταν το πρώτο κόμμα που πήρε πρωτοβουλίες για τη ρατσιστική και κοινωνική βία με την ολοκληρωμένη μορφή μιας πρότασης νόμου”.
“Και τότε ήρθε η κυβέρνηση και είπε ότι επειδή είναι πολύ σημαντικό το θέμα και αξιακά και πολιτικά για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών και ενόψει οδηγιών εναρμόνισης της χώρας με το ευρωπαϊκό δίκαιο θα υπάρξει μια γενικότερη κυβερνητική πρωτοβουλία -την οποία εμείς τότε είχαμε χαιρετήσει- και ο αρμόδιος υπουργός θα καταθέσει το σχέδιο νόμου, που ο βασικός του κορμός ήταν η πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε μία επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία τονίζει ότι από τη στιγμή που δεν θα προωθηθεί το σχέδιο νόμου που είχε φέρει ο κ. Ρουπακιώτης και το οποίο εμείς ζητήσαμε αυτό να είναι το κύριο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί, τότε να έρθει στην κοινοβουλευτική διαδικασία προς ψήφιση στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ”, συμπληρώνει.
Use Facebook to Comment on this Post