Του Αθανασόπουλου Περικλή
Η ιστορία επαναλαμβάνεται οπως ακριβώς έγινε πριν απο 190 χρόνια, η διαφορά είναι οτι τότε στις διαπραγματεύσεις είχαμε τον κορυφαίο πολιτικό όλων των εποχών της Νεώτερης Ελλάδας και έναν απο τους κορυφαίους του κόσμου ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ενω σήμερα έχουμε τον χειρότερο όλων των εποχών του οποίου τα αποτελέσματα θα τα δούμε σύντομα…
Όταν ο Καποδίστριας ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις για την σύσταση του Ελληνικού κράτους σαν διπλωμάτης της ΡΩΣΙΑΣ, είχε απέναντι του όπως και σήμερα τους ΑΓΓΛΟΥΣ-ΓΑΛΛΟΥΣ και κυρίως τους από τότε Ανθέλληνες ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ με τον τότε πρόεδρο της συγκροτηθήσας επιτροπής Ανθέλληνα και Γερμανόφιλο Αυστριακό ΜΕΤΤΕΡΝΙΧ…!!!
O ΓΕΡΜΑΝΟΦΙΛΟΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ METTERNIX ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ, ΣΑΝ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΗΣΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ-ΤΣΑΡΟΣ-ΜΕΤΤΕΡΝΙΧ- ΕΛΛΗΝIΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Διαβάστε τα γεγονότα….
Σχετικά με τη στάση του Καποδίστρια στα ελληνικά ζητήματα είναι απαραίτητο να αναφερθεί το συγκεκριμένο περιστατικό: σε κάποια στιγμή των εργασιών του συνεδρίου θεώρησε ότι ήταν και η καταλληλότερη στιγμή να θέσει υπόψη του συνεδρίου το ζήτημα των Ελλήνων που παρέμεναν υπό τον τουρκικό ζυγό. Τότε πλησιάζοντας τον Αυτοκράτορα Αλέξανδρο του μίλησε ιδιαιτέρως προκειμένου εκείνος ν΄ αναλάβει την πρόνοια υπέρ των Ελλήνων προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι οι Έλληνες μετά τον Θεό θεωρούν προστάτη τους μόνο την ομόθρησκη Αυτοκρατορία (Ρωσία). Τότε ο Τσάρος του έδωσε την άδεια να θέσει το ζήτημα σε μία των συνεδριάσεων και στη συνέχεια θ΄ αναλάμβανε εκείνος το βάρος.
Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ..ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..Ο Καποδίστριας θεωρούνταν άνθρωπος της Ρωσίας κ’ είχε ξεσπάσει ο ρωσοτουρκικός πόλεμος του 1828. Ήταν επόμενο η αγγλική δυσπιστία να ενταθεί, δεδομένου μάλιστα ότι ο Τζώρτζ Κάνινγκ, που κινούσε ως τότε τα νήματα επ’ ωφελεία της Ελλάδος, είχε πεθάνει το 1827, ακριβώς την εποχή που ο Καποδίστριας έφτανε στο Λονδίνο. Η ψυχρότητα με την οποία οι Άγγλοι πολιτικοί (ο Γεώργιος Δ΄πρωτίστως) αντιμετώπισαν τον Καποδίστρια, οφειλόταν στον φόβο τους ότι οι ρωσικές επιτυχίες επί της Τουρκίας θα είχαν σαν συνέπεια την στερεότερη πρόσδεση στο άρμα της Ρωσίας του ήδη ρωσόφιλου Καποδίστρια. Κι εκτός απ’ αυτό, οι Γάλλοι του Μαιζόν κατείχαν την Πελοπόννησο και σκέφτονταν να επεκταθούν και στην Στερεά.
Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, ο Καποδίστριας λόγω της ισχνής οικονομικής κατάστασης του κράτους επιχείρησε να συνάψει δάνειο με τράπεζες του εξωτερικού, προσπάθεια που δεν ευόδωσε λόγω των αντιδράσεων της Μεγάλης Βρετανίας. Παρόλα αυτά η Ρωσία και η Γαλλία ανέλαβαν να ενισχύσουν οικονομικά την Ελλάδα, ενώ ιδιαίτερη φροντίδα επέδειξε ο Τσάρος αποστέλλοντας 3.750.000 γαλλικά φράγκα.
Από τότε η Ελλάδα μοιράστηκε με τον εξής τρόπο,
Πολιτικά-διοικητικά να εποπτεύεται από την Ευρώπη και Θρησκευτικά από την Ρωσία.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Σήμερα εκτός από την πολιτική αποσταθεροποίηση της Ελλάδας που είναι Ευρωπαϊκή υπόθεση , παρατηρείται και θρησκευτική αποσταθεροποίηση βαλόντας κατά της Ορθοδοξίας στην οποία κομμάτι είναι και η Ρωσία …!!!
Αφού το 1823 Η Ρωσία έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ίδρυση της Ελλάδος σαν ανεξάρτητη χώρα , φυσικό είναι τουλάχιστον εμείς να την σεβόμαστε και σε ότι αφορά το θρησκευτικό τομέα να την θεωρούμε τον σημαντικό μας σύμμαχο..
Πέρα απο αυτά όμως, και ενω σήμερα βλέπουμε μία ενισχυμένη Ρωσσία να αγωνίζεται για να κρατήσει την εθνική της ταυτότητα, τις αρχές τη,ς και τις αξίες της, η σημερινή Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο, απο την μία να πλήξει την Ορθοδοξία και απο την άλλη να συνεργαστεί με αυτούς που παραδοσιακά επιθυμούσαν τον πλήρη έλεγχο και την υποταγή των Ελλήνων κόντρα σε αυτούς που παραδοσιακά “φρόντιζαν” για την Εθνική μας υπόσταση.
Ηταν ιστορικό λάθος του Αντιπροέδρου της Ελληνικής κυβέρνησης Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, να “τρέξει” προς αναγνώριση της παράνομης κυβέρνησης της Κροατίας και να μήν επισκεφτεί τουλάχιστον για τυπικούς λόγους τον Ελληνισμό της ΚΡΙΜΑΙΑΣ, ενώ ακόμα και η Γερμανία στην παρούσα φάση έκλεινε το μάτι στη Ρωσσία.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΩΜΕΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΗΞΕΙΣ…!!!
thoureios.blogspot.gr
Use Facebook to Comment on this Post