xOrisOria News

«Αθηνά», αξιολόγηση και νέο Λύκειο στη συνάντηση Σαμαρά-Αρβανιτόπουλου

Το σχέδιο «Αθηνά», το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο συζητήθηκαν στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλο, την Πέμπτη. Συμμετείχαν ο αναπληρωτής…
υπουργός και αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Κ.Τζαβάρας, ο αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γ.Ιωαννίδης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αθ.Κυριαζής και η γραμματέας για θέματα Πολιτισμού Λ.Μενδώνη.
Αθήνα
Τρία θέματα έθεσε υπόψη του πρωθυπουργού ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απαντώντας στην ερώτηση ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου του και πώς αυτές προχωρούν:

το σχέδιο «Αθηνά» που πιθανότατα ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα
το ΠΔ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που επίσης θα δοθεί στην τελική του μορφή τις επόμενες ημέρες
Το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας
Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός και αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, ο αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αθανάσιος Κυριαζής και η γραμματέας για θέματα Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Σχετικά με την «Αθηνά», όπως δήλωσε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας στη δημόσια τηλεόραση, Aθ.Κυριαζής, όλα είναι ανοικτά.

Ειδικά για τα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, στα οποία σχεδιάστηκαν οι πιο πολυπληθείς μετακινήσεις φοιτητών φαίνεται ότι τα δεδομένα αυτά αντιστρέφονται και οι μετακινήσεις τμημάτων θα είναι τελικά πολύ λιγότερες.

Για το ωράριο των εκπαιδευτικών ο κ. Κυριαζής μίλησε για αύξηση μίας ή δυο ωρών την επόμενη χρονιά, ενώ για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ πιθανολόγησε ότι αυτό δεν θα ισχύσει καθώς το υπουργείο θέλει πρώτα να μελετήσει πώς θα λειτουργήσει στην πράξη ο σχεδιασμός της «Αθηνάς».

Τέλος, για τις στρατιωτικές σχολές, για τις οποίες το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο της κυβέρνησης προβλέπει «κόψιμο» 4 εκατ. ευρώ ετησίως από την περικοπή των εισακτέων, δεν αποκλείστηκε τελικά η λύση της δημιουργίας ειδικού πεδίου που να απευθύνεται μόνο σε αυτές.

Πηγή:in.gr

Use Facebook to Comment on this Post