ΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ…!!!

Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής


Με τις τελευταίες κινήσεις αποδεικνύεται πλέον η πολιτική της Γερμανίας η οποία στην ουσία  συμφώνησε σε μια ενωμένη Ευρώπη με απώτερο στόχο την οικονομική αιχμαλωσία πολλών μικρών κρατών με ….
όρους δυσβάσταχτους και για πολλά χρόνια.

Σήμερα η Γερμανία που είχε στο πρόγραμμά της την διάλυση της Ευρώπης προσπαθεί με κάθε τρόπο να δεσμεύσει όσες χώρες περισσότερες μπορεί με μνημόνια για τα επόμενα 50 χρόνια με πρώτο και εύκολο θύμα την Ελλάδα.

Από την φύση της όμως η Ευρώπη έχει χώρες με ισχυρές οικονομίες οι οποίες  είναι πολύ δύσκολο να χαράξουν κοινή οικονομική στρατηγική λόγω συμφερόντων διαφορετικών ταχυτήτων, όπως η Μεγάλη Βρετανία η οποία δεν μπήκε ποτέ στη ζώνη του Ευρώ, η Γαλλία η Ιταλία και η Ισπανία με ισχυρές βιομηχανίες.

Συνέπεια όλων αυτών είναι να δημιουργηθεί η Ευρώπη των τριών ζωνών επιρροής με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά η καθεμία, οι οποίες γενικά χωρίζονται σε χώρες του Νότου και του Βορρά.  

Η πρώτη ζώνη κινείται με βασικό άξονα την Μεγάλη Βρετανία η οποία επειδή έχει καταθέσεις στις χώρες επιρροής της που είναι κυρίως η Ισλανδία η Ιρλανδία, δεν επέτρεψε το εκεί κούρεμα των καταθέσεων, η δε Ισλανδία ενόψει της πατριωτικής επιλογής του Πρωθυπουργού της να φτωχύνουν οι Τράπεζες αντί του λαού, έχει ήδη μπει σε τροχιά ανάπτυξης.Δεν πρεπει να  ξεχνάμε ότι η Κύπρος στην ουσία είναι οικονομικός δορυφόρος της Μεγάλης Βρετανίας με καταθέσεις Βρετανών στην Κύπρο και αυτό ισως αποδειχθεί το μοιραίο λάθος της Ελλάδας που προσπάθησε να θέσει την Κύπρο σε Γερμανική τροχία με αποτέλεσμα να είναι η αφορμή της αποσταθεροποίησης και της τελικής διάλυσης της Ευρώζώνης.
Η δεύτερη ζώνη κινείται με βασικό άξονα την Γερμανία και με βασικούς συμμάχους τις Ολλανδία-Δανία- Φινλανδία-Νορβηγία-Σουηδία-Βέλγιο, οι οποίες επιδιώκουν να καταστήσουν δορυφόρους την Ελλάδα-Κύπρο-Πορτογαλία- και Ισπανία από την ζώνη του Ευρώ και όλες τις υπό ένταξη χώρες στη ζώνη του Ευρώ, δηλαδή Τσεχία -Βουλγαρία-Κροατία Ουγγαρία, Ουκρανία  κλπ.
Η Τρίτη ζώνη θα αποτελείται από της χώρες με ισχυρές οικονομίες η με ισχυρές βιομηχανίες που θα καθορίζουν την θέση τους ανάλογα με τα τεκτενόμενα, όπως είναι η Γαλλία και η  Ιταλία ακόμα και η Ισπανία.

Με τα τελευταία γενοτότα στις  Κυπριακές Τράπεζες δρομολογούνται τα παρακάτω:

Οι χώρες της πρώτης ζώνης που είναι δορυφόροι της Μεγάλης Βρετανίας η οποία δεν ανήκει στην Ευρωζώνη , πολύ εύκολα μπορούν να φύγουν και μάλιστα χωρίς κόστος από το Ευρώ.
Οι χώρες της Δεύτερης ζώνης που είναι δορυφόροι της Γερμανίας και κυρίως η Ελλάδα είναι στην δυσχερέστερη θέση γιατί είναι δεσμευμένη με μνημόνια και με συμβάσεις τα οποία έχουν «έξυπνα  νομιμοποιηθεί» με νόμους, που είναι πολύ δύσκολο να ανεξαρτητοποιηθεί από την Γερμανική πολιτική οπότε με το υπάρχον πολιτικό σύστημα  είναι μπλοκαρισμένη και μάλιστα φαίνεται εντελώς αδύνατο να ξεφύγει από τις Γερμανικές επιλογές.

Οι χώρες της τρίτης ζώνης και κυρίως η Γαλλία έχει μεν συμφέροντα από την παραμονή στο Ευρώ, αλλά και δυνατότητα πολλαπλών επιλογών γιατί δεν εξαρτά την πολιτική της άμεσα από επιβουλές γιατί έχει φροντίσει διαχρονικά όπως και η Μεγάλη Βρετανία, να διατηρεί σταθερές σχέσεις με τις χώρες επιρροής της, πράγμα που η Γερμανία απώλεσε στον Β παγκόσμιο πόλεμο.

Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Γερμανία θα προσπαθήσει να δεσμεύσει όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες με μνημόνια για πολλά χρόνια, δηλαδή αφού θα τους δεσμεύσει τον πλούτο τους, θα προβεί σε μία ηρωική έξοδο από το Ευρώ και θα απολαμβάνει τους καρπούς των δεσμευμένων λαών για πολλά χρόνια.

Και όλα αυτά η Γερμανία τα εφαρμόζει υποδειγματικά στην Ελλάδα γιατί εδώ έχει καταφέρει να ελέγχει το οικονομικό-πολιτικό σύστημα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο….!!!

Τέλος ευχομαστε οι Ελληνες γερμανόφιλοι πολιτικοί να μην έπαιξαν κανέναν παιγνίδι σε βάρος της Κύπρου οπως το επιχείρησε ο Σημίτης με το σχέδιο Ανναν και την μπλέξουν σε νέες περιπέτιες…!!!

http://thoureios.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *