Απίστευτο και όμως αληθινό.
Κατά δήλωση της εταιρείας “ΠΙΝΔΟΣ ” σφάζονται κοτόπουλα με πιστοποίηση ΗΑLLAL (που προϋποθέτει ολόκληρο τελετουργικό με επίκληση στον Αλλάχ), όταν η παραγωγή προορίζεται για εξαγωγή σε τρίτες Μουσουλμανικές χώρες και αφορά μόνο το κατεψυγμένο ολόκληρο κοτόπουλο.
Δηλαδή μετά το σάλο που προέκυψε από το Δημοσίευμα της εφημερίδος ESPRESSO υπάρχει παραδοχή της εταιρείας ότι χρησιμοποιεί όντως την μέθοδο ΗΑLLAL για την….
σφαγή κοτόπουλων αλλά για “εξαγωγή τους μόνο σε μουσουλμανικές χώρες”.
Δηλαδή μας δουλεύουν;
Όταν υπάρχει μαζική τέτοια παραγωγή δεν θα καταλήξουν άραγε και στο τραπέζι Χριστιιανών;
Θα υπάρχει μαζική παραγωγή και δεν θα διαθέσουν μερίδες και σε μη μουσουλμανικές χώρες;
Για τόσο ηλίθιους μας περνούν;
Δείτε το δημοσίευμα της εφημερίδος ESPRESSO καθώς και την παραδοχή της εταιρείας :
Ο Αλλάχ πήγε στην «Πίνδο»
Με ειδικό μουσουλμανικό τρόπο, που προϋποθέτει ολόκληρο τελετουργικό με επίκληση στον Αλλάχ, σφάζονται τα κοτόπουλα Πίνδος στα Ιωάννινα, ώστε να λάβουν με την έγκριση του μουφτή το ειδικό πιστοποιητικό hallel (χαλάλ) και στη συνέχεια να διοχετευτούν στον Ελληνικό Στρατό (αφού η εταιρεία είναι ένας από τους προμηθευτές πουλερικών) και τη λοιπή αγορά. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το σύνθημα της εταιρείας «Τα νόστιμα ορεινά κοτόπουλα κουβαλάνε αξίες», εννοώντας προφανώς ως αξίες τον μουσουλμανικό τρόπο σφαγής τους, κάτι που αγνοούν οι χριστιανοί ορθόδοξοι καταναλωτές.
Η εταιρεία Πίνδος, ένας απο τους επίσημους προμηθευτές κρέατος και πουλερικών του Ελληνικού Στρατού, αναφέρει πως το κρέας της είναι χαλάλ (hallel meat) και παίρνει την ευλογία του μουφτή.
«Η Πίνδος εφαρμόζει όλα τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα για την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της. Τα κοτόπουλα Πίνδος έχουν την πιστοποίηση χαλάλ (hallel) από τον μουφτή Ξάνθης, για την τήρηση της διαδικασίας που προβλέπεται από τη μουσουλμανική θρησκεία», διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της αγροτικού συνεταιρισμού Ιωαννίνων Πίνδος. Εξάλλου, παρατίθεται και η βεβαίωση του μουφτή Ξάνθης Μεμέτ-Εμίν-Σινίκογλου, στην οποία διαβάζουμε: «Εχουμε αναλάβει τη σχετική υποχρέωση, να μεταβαίνουμε κάθε φορά και κατόπιν σχετικού αιτήματος στο πτηνοτροφείο της εταιρείας Πίνδος που βρίσκεται στη θέση Πίνδος των Ιωαννίνων, ως μια επιτροπή που αποτελείται από μένα και τους κυρίους (σ.σ.: παρατίθενται τέσσερα ονόματα μουσουλμάνων κατοίκων Ξάνθης), προκειμένου να διαπιστώνουμε εάν και κατά πόσο τηρείται από τον Ζουμπούλ Αχμέτ, κάτοικο Ξάνθης και υπεύθυνο σφαγής των πτηνών, η διαδικασία που προβλέπεται από τη μουσουλμανική θρησκεία και η οποία επιβάλλει την αναφορά κατά τη σφαγή αυτών του ρητού “Μπισμιλάχ Εραχμάν Εραχήμ, Αλλλάχου Εκμπάρ”, που σημαίνει πιστοποίηση χαλάλ (hallel)».
Με τον όρο «χαλάλ» περιγράφονται τα προϊόντα που έχουν παραχθεί και προετοιμαστεί με βάση τις παραδόσεις και τους κανόνες της μουσουλμανικής θρησκείας.
Σύμφωνα λοιπόν με την εταιρεία, πριν θανατώσουν ένα κοτόπουλο, ο μουσουλμάνος εργαζόμενος διαβάζει μια μουσουλμανική προσευχή και κατόπιν θανατώνει το κοτόπουλο λέγοντας τα λόγια «Μπισμιλάχ Εραχμάν Εραχίμ, Αλλάχου Εκμπάρ».
Η διαδικασία αυτή, δηλαδή του μουσουλμανικού τρόπου σφαγής, έχει ξεκινήσει στην εταιρεία από το 2003 και ελάχιστοι καταναλωτές, στη μεγάλη πλειονότητά τους χριστιανοί ορθόδοξοι, γνωρίζουν ότι τρώνε κοτόπουλα που έχουν ευλογηθεί από τον μουφτή, αφού προηγουμένως έχουν σφαγιαστεί στο όνομα του Αλλάχ.
Και για όσους δεν ήξεραν την ιστορία του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού, διαβάζουμε από την ιστοσελίδα του: «Ξεκινώντας πενήντα χρόνια πριν, εφτά αγρότες από τον νομό Ιωαννίνων παρακινούμενοι από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, αποφάσισαν να ασχοληθούν με την παραγωγή πουλερικών ως συμπλήρωμα στο εισόδημά τους. Με προσπάθεια και αγάπη, ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ που τότε απασχολούσε δύο άτομα και είχε παραγωγή πεντακόσια κοτόπουλα την εβδομάδα, σήμερα έφτασε να έχει πεντακόσια εβδομήντα δύο μέλη παραγωγούς πτηνοτρόφους που εργάζονται με ευθύνη και μεράκι, οχτακόσιους εξειδικευμένους εργαζόμενους και να σφάζει 500.000 κοτόπουλα την εβδομάδα»
Τι είναι το χαλάλ
Hallel (χαλάλ) είναι αραβική λέξη που σημαίνει «επιτρεπτό». Η σφαγή ενός ζώου για να λάβει πιστοποίηση halal ακολουθεί συγκεκριμένη ιεροτελεστία που την ορίζουν μουσουλμανικοί κανόνες: 1. Το ζώο να έχει τραφεί μόνο με φυτική τροφή που δεν περιέχει ζωικά υποπροϊόντα. 2. Κατά τη διάρκεια της σφαγής του ζώου (στην περίπτωσή μας του πουλερικού) πρέπει να προφέρεται το όνομα του Αλλάχ. 3. Το μαχαίρι πρέπει να είναι ιδιαίτερα κοφτερό ώστε η τομή στον λαιμό του πουλερικού να γίνει άμεσα. 4. Το ζώο που θα οδηγηθεί στον τόπο της σφαγής δεν πρέπει να έχει χάσει τις αισθήσεις του. 5. Το πουλερικό πρέπει αμέσως μετά τη σφαγή να κρεμαστεί ανάποδα και να αιμορραγήσει μέχρι να στεγνώσει, γιατί άμα υπάρχει αίμα στο κοτόπουλο δεν είναι χαλάλ. 6. Ολη η διαδικασία πρέπει να γίνει από μουσουλμάνο.
ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ