xOrisOria News

Ο Πιστόριους δεν «περιορίζεται» από τους περιοριστικούς όρους – Προπόνηση από Δευτέρα!

Με μεγάλη ανακούφιση άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου που τον άφηνε ελεύθερο με εγγύηση ο Παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους που σκότωσε την σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ.

Η αγόρευση του δικαστή ήταν μαραθώνια και κράτησε τους συγγενείς του αθλητή σε μεγάλη αγωνία. Τελικά όπως είπε ο δικαστής, δεν ενστερνίζεται την πρόταση του εισαγγελέα πως ο Πιστόριους δολοφόνησε την Ρίβα εκ προμελέτης και δεν τον θεωρεί επικίνδυνο για να φύγει από την χώρα ή να προκαλέσει κάποιο άλλο έγκλημα. Έτσι και του ανακοίνωσε πως θα βγει ελεύθερος με εγγύηση. Μία απόφαση που σύμφωνα με τον Τύπο της Νοτίου Αφρικής δεν αφήνει ικανοποιημένους όχι μόνο τους συγγενείς της Ρίβα που κήδεψαν το αγγελούδι τους, αλλά και πολλές γυναίκες της χώρας που θεωρούν πως ντρόπιασε το έθνος.

Οι περιοριστικοί όροι ωστόσο δεν φαίνεται να είναι και τόσο… περιοριστικοί όσο περίμεναν κάποιοι. Ο Blade Runner θα κυκλοφορεί ελεύθερος σε όλη την Νότιο Αφρική (δεν θα μπορεί να φεύγει από την χώρα) και θα μπορεί να επισκεφτεί οποιοδήποτε μέρος της χώρας εκτός από το ίδιο του το σπίτι το οποίο είναι και ο τόπος του εγκλήματος. Ο δικαστής μάλιστα προσπαθώντας να αιτιολογήσει την απόφασή του είπε πως δεν πείθεται από τον εισαγγελέα καθώς η έρευνα της Αστυνομίας ήταν ελλιπής στον χώρο και πως έγιναν πολλά λάθη. (Όπως το ότι έχασαν μία από τις σφαίρες μέσα στην λεκάνη της τουαλέτας).

Παρά τα όσα υποστήριξε ο δικαστής, η απόφαση προκάλεσε έκπληξη καθώς πολλά ήταν τα δημοσιεύματα και οι απόψεις που έκριναν πως από τα δεδομένα που είχε στα χέρια του τον δικαστήριο, ο Πιστόριους δεν είχε και πολλές ελπίδες. Η εκδοχή του αθλητή και η υπερασπιστική τακτική των συνηγόρων του έπεισαν αυτούς που χρειάστηκε, το δικαστήριο.

Ο Πιστόριους θα μένει πλέον σε συγγενικό του σπίτι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης η οποία μπορεί να γίνει ακόμη και σε έναν χρόνο από σήμερα, λόγω του φόρτου που έχει να αντιμετωπίσει το δικαστικό σύστημα της χώρας.

Η δίκη όχι μόνο ήταν μαραθώνια, αλλα εξελίχθηκε σε παρωδία. Μετά τις αποκαλύψεις για τις γκάφες της Αστυνομίας, τις προηγούμενες μέρες τα φλωτα στράφηκαν και στον κεντρικό ερευνητή της υπόθεσης και αυτό διότι βγήκε στην επιφάνεια πως κατηγορείται για επτά (!) ανθρωποκτονίες. τελικά αποπέμφθηκε από την υπόθεση και η ευθύνη της έρευνας να δοθεί σε μία εξειδικευμένη ομάδα.

Επιπλέον έγινε γνωστό το βράδυ της Παρασκευής ότι ο Πιστόριους μπορεί να ξεκινήσει τις προπονήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα. Ο προπονητής του Άμπι Λου δήλωσε πως ο παρολυμπιονίκης μπορεί να ξεκινήσει κανονικά την προετοιμασία του, κάτι που θεωρεί πως θα βοηθήσει τόσο τη σωματική όσο και τη διανοητική του κατάσταση.

Παρ’όλα αυτά, ο αθλητής θα αναμένει και τις αντιδράσεις των χορηγών του, την ώρα που μετά το περιστατικό τον έχουν ήδη εγκαταλείψει δύο.

koolnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post