Η Τράπεζα της Ελλάδος, μέσω της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος, παίρνει θέση στο θέμα της Τράπεζας της Ανατολής και με επιστολή της…
ξεκαθαρίζει ότι “δεν έχει περιέλθει στην Τράπεζα της Ελλάδος οποιοδήποτε έγγραφο” που να την ενημερώνει για την τύχη της ειδικής εκκαθάρισης.
Το Banquedorient.org έχει στην κατοχή του απαντήσεις και των δύο πλευρών για την τοποθέτηση της εποπτικής αρχής του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δηλαδή εκ μέρους του μετόχου από τη Ρόδο που έχει ήδη καταθέσει αγωγή αποζημίωσης ενάντια στην Εθνική Τράπεζα (η οποία εκδικάζεται τον Νοέμβρη του 2013 μετά από αίτηση αναβολής εκ μέρους της ΕΤΕ τον περασμένο Ιούνιο) , από άλλους κομιστές μετοχών της Τράπεζας Ανατολής, αλλά και από την ίδια την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
Είναι πλέον δεδομένο ότι η εκκαθάριση της Τράπεζας της Ανατολής έγινε στο απόλυτο σκοτάδι. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος επιμένει ότι η εκκαθάριση έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 1936, όπως αναφέρει στο σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Νοέμβρη του 2011.
Ωστόσο, η Τράπεζα της Ελλάδος, αρνείται ότι έχει λάβει οποιαδήποτε ενημέρωση από την Εθνική Τράπεζα, για την πορεία και τη λήξη της εκκαθάρισης. Είναι σημαντικό ότι η Τράπεζα της Ελλάδος εξειδικεύει την απάντηση της, λέγοντας ότι δεν έχει περιέλθει στην κατοχή της οποιοδήποτε σχετικό έγγραφο, κάτι που πλέον ξεκαθαρίζει και τον χρονικό ορίζοντα αυτής της έρευνας. Είναι γεγονός επομένως, ότι ουδέποτε η Εθνική Τράπεζα ενημέρωσε της εποπτική αρχή, ούτε φυσικά προσκόμισε κάποιον ισολογισμό εκκαθάρισης.
Η συνεχής αναβλητικότητα της Εθνικής Τράπεζας από κάποιους κρίνεται ως ο συνήθης τρόπος αντιμετώπισης σχετικών υποθέσεων. Από άλλους ωστόσο, χαρακτηρίζεται ως μέρος μιας γενικότερης στρατηγικής επίλυσης του θέματος, προς όφελος της τράπεζας.
Η τηλεοπτική εμπλοκή ορισμένων κομιστών μετοχών της Τράπεζας Ανατολής με ελεγχόμενης φερεγγυότητας οικονομικά θέματα, δείχνει να εξυπηρετεί την Εθνική Τράπεζα, η οποία αποδεδειγμένα φαίνεται πως δεν πρόκειται να ενημερώσει κανέναν από τους μετόχους για την εκκαθάριση της Τράπεζας της Ανατολής, πέραν από το δελτίο τύπου που έχει μοιράσει εδώ και αρκετούς μήνες. Φυσικά, δεν υπάρχει περίπτωση αποζημίωσης, εκτός αν οι μέτοχοι κινηθούν δικαστικά και διεκδικήσουν το δίκαιο των αιτημάτων τους.
Use Facebook to Comment on this Post