Ερωτήματα δημιουργούνται από την πληροφορία που βλέπει το φως της δημοσιότητας και…
Ολοι είχαν μείνει με την εντύπωση ότι η κυρία Μαρία Φωτίου την ημέρα του ατυχήματος, στις 22 Φεβρουαρίου, ανέβηκε στον γυάλινο θόλο ως προϊσταμένη του Τμήματος Κτιρίων και Περιβάλλοντος Χώρου της Βουλής.
Σύμφωνα όμως με το ΦΕΚ 48, τεύχος Γ’ της 21ης Ιανουαρίου 2013, η σύμβασή της με τη Βουλή είχε λυθεί από τις 1/1/2013. Στις 8/1/2013 είχε εκδοθεί και η βεβαίωση διαγραφής της από το Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου.
Το γεγονός αυτό απεκρύβη από τη Βουλή, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, η οποία μάλιστα με δελτίο τύπου που είχε εκδώσει από γραφείο τύπου του κ. Μεϊμαράκη την ημέρα του ατυχήματος είχε κάνει λόγο για υπάλληλο της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Φωτίου, αλλά και δεκάδες άλλοι υπάλληλοι της Βουλής είχαν υποβάλει τον Δεκέμβριο τις διπλές αιτήσεις παραίτησης από τη θέση τους προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν και να περισώσουν έτσι ό,τι μπορέσουν από το επερχόμενο κύμα περικοπών στο συνταξιοδοτικό τους μετά την πράξη νομοθετικού περιεχομένου του κ. Στουρνάρα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ημέρα του ατυχήματος βρέθηκε στη Βουλή όχι για να εργαστεί, αλλά για να παραδώσει φακέλους και γραφείο στον διάδοχό της.
Πηγή: Δημοκρατία