xOrisOria News

Επεισόδιο έξω από γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ανάβυσσο

Συγκεκριμένα, ιδιώτης κατήγγειλε σε αστυνομικούς, που είχαν διατεθεί για μέτρα τάξης περιμετρικά προγραμματισμένης εκδήλωσης στα τοπικά γραφεία του κόμματος, ότι γύρω στις 9.30, ενώ ήταν διερχόμενος με το αυτοκίνητό του από τα συγκεκριμένα γραφεία ακούγοντας σε υψηλή ένταση τραγούδια, καταδιώχθηκε από ομάδα περίπου 10 ατόμων, τα οποία -όπως υποστηρίζει- τον εξύβρισαν, ενώ ένας από αυτούς τον χαστούκισε.

Η ομάδα αυτή, όπως κατήγγειλε, κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς τα γραφεία του κόμματος, όπου…
μετέβησαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και ο διοικητής του, ο οποίος ενημέρωσε για το περιστατικό βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που εμφανίστηκε ως υπεύθυνος της εκδήλωσης.

Στην περιοχή έφτασαν και δύο διμοιρίες (Υ.Α.Τ. και Υ.ΜΕ.Τ.), προκειμένου μετά το πέρας της εκδήλωσης και εφόσον αναγνωρίζονταν από τον παθόντα οι συμμετέχοντες στο εις βάρος του συμβάν, να προσαχθούν.

Ωστόσο, από τα περίπου 25 άτομα που εξήλθαν από τα γραφεία και ελέγχθησαν στο σημείο, ο καταγγέλλων δεν αναγνώρισε το άτομο που τον χαστούκισε, παρά μόνο έναν από τους συμμετέχοντες στο συμβάν, ο οποίος και προσήχθη. Στην υποβληθείσα έγκλησή του, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του προσαχθέντα, παρά μόνο του αγνώστου δράστη που τον χαστούκισε.

Στις 23.45, στο Αστυνομικό Τμήμα μετέβη ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος υπέβαλε μήνυση σε βάρος των αστυνομικών, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε εντολή να του υποβληθούν μόνο οι συνταχθείσες μηνύσεις.

ΕΛΑΣ: Καμία εισβολή – μία προσαγωγή

Η ΕΛΑΣ από την πλευρά της, σε σημερινή της ανακοίνωση, διαψεύδει ότι εισήλθαν δυνάμεις της στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και αναφέρει πως μετά την καταγγελία του συνδικαλιστή, ο διοικητής του οικείου αστυνομικού τμήματος, μαζί με την αναγκαία δύναμη, πήγε εξωτερικά των γραφείων και χωρίς να εισέλθει στους εσωτερικούς χώρους, ενημέρωσε για το περιστατικό βουλευτή του κόμματος, ο οποίος εμφανίστηκε ως υπεύθυνος της εκδήλωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην περιοχή έφθασαν ενισχυτικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και δυο διμοιρίες ΥΑΤ και ΥΜΕΤ, προκειμένου μετά το πέρας της εκδήλωσης και εφόσον αναγνωρίζονταν από τον παθόντα οι συμμετέχοντες στο συμβάν, να προσαχθούν στο αστυνομικό τμήμα.

Ο παθών, από τα 25 περίπου άτομα που εξήλθαν από τα γραφεία και ελέγχθησαν στο σημείο, δεν αναγνώρισε το άτομο που τον χαστούκισε, παρά μόνο έναν από τους συμμετέχοντες στο συμβάν, ο οποίος και προσήχθη.

Στην έγκληση που υπέβαλε δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του προσαχθέντα, παρά μόνο του αγνώστου που τον χαστούκισε.

Πηγή: tanea.gr

Use Facebook to Comment on this Post