Έλληνες τραπεζίτες στο Καζακστάν

Δύο Έλληνες τραπεζίτες βρίσκονται, ήδη, εκεί ενώ κάποιοι άλλοι έχουν φτάσει στο Κατάρ και στο Ντουμπάι…

Ακόμα και στο μακρινό Καζακστάν αναζητούν την τύχη τους, πλέον, Έλληνες τραπεζίτες. Κάτι η οικονομική κρίση, κάτι οι συγχωνεύσεις, που εξολοθρεύουν θέσεις εργασίας και κάτι το γεγονός ότι οι μισθοί στην Ελλάδα έχουν πέσει, τους ωθούν στην ανάγκη να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους.

Και κάπως έτσι, ορισμένοι από αυτούς έφτασαν να εργάζονται στο Καζακστάν στο πλαίσιο ενός project, που έχει θέσει σε εφαρμογή εκεί το χρηματιστήριο του Λονδίνου, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

Δύο Έλληνες τραπεζίτες βρίσκονται, ήδη, εκεί ενώ κάποιοι άλλοι έχουν φτάσει στο Κατάρ και στο Ντουμπάι. Εκεί εργάζονται για λογαριασμό τοπικών funds, που αναζητούν ευκαιρίες στην  ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Οι Έλληνες τραπεζίτες θεωρούνται ειδικοί της περιοχής και για αυτό βρίσκουν σχετικά εύκολα δουλειά στις χώρες του Κόλπου.

Μάλιστα, εκεί οι θέσεις θεωρούνται και ως πολύ καλά αμειβόμενες, γεγονός το οποίο συμβάλει στη μεγέθυνση του κύματος μετανάστευσης. Αντιθέτως, κλειστές παραμένουν οι καλές θέσεις στις μεγάλες αγορές της Δυτικής Ευρώπης. Τουλάχιστον, προς το παρόν.

Πηγή: voria.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *