ασχολούνται με αυτά τα θέματα ανησυχούν.
Ο Μετεωρίτης που έπληξε τη Ρωσία την Παρασκευή ξάφνιασε τους επιστήμονες σε παγκόσμια κλίμακα.
Όλοι οι αστροφυσικοί του πλανήτη είχαν στραμμένη την προσοχή τους στον αστεροειδή 2012 DA14 που πέρασε ξυστά από τη Γη, και χαρακτηρίζουν σύμπτωση την είσοδο του μετεωρίτη στην ατμόσφαιρα την ίδια ημέρα.
Παρόλα αυτά εστιάζουν πλέον την προσοχή τους στην πορεία μελλοντικών αντικειμένων κοντά στη Γη. Ένα μι κερδοσκοπικό ερευνητικό ίδρυμα προγραμματίζει ένα infrared τηλεσκόπιο το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να ανακαλύπτει περισσότερους μετεωρίτες που έχουν την πιθανότητα να προκαλέσουν ζημιά σε πόλεις του πλανήτη.
Ο πρώην αστροναύτης του διαστημικού προγράμματος APOLLO, επικεφαλής του Ιδρύματος Β612, Rusty Schweickart, χαρακτηρίζει το θέμα αυτό, θέμα δημόσιας ασφάλειας.
Δεν υπάρχει απόλυτα ασφαλές σύστημα να ερευνήσει τον ουρανό από απειλητικούς αστεροειδής, ειδικά για παρόμοιους με αυτόν που έπληξε τη Ρωσία. Άρα στο άμεσο μέλλον, ο πιο ασφαλές, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι να παρακολουθούνται οι μετεωρίτες, που βρίσκονται σε τροχιά στη ζώνη ανάμεσα στον Άρη και τον Ποσειδώνα.
Οι επιστήμονες έχουν επίσης και κάποιες επιλογές για να αλλάξουν την πορεία αστεροειδών, κάτι που αποτέλεσε έρευνα του Ιδρύματος Β612. Η έρευνα για την αποφυγή πλήγματος από μεγάλο αστεροειδή συνεχίζεται αλλά μέχρι στιγμής οι επιστήμονες δεν έχουν βρει κάτι που να λειτουργεί.
Το τηλεσκόπιο του Ιδρύματος δεν θα είναι ικανό να εντοπίσει μετεωρίτες του μεγέθους που έπληξε τη Ρωσία, αλλά θα εντοπίσει πολλούς σαν τον αστεροειδή 2012 D14.
Στο Αμερικανικό Κογκρέσο, υπάρχει μικρή διάθεση λόγω και της οικονομικής κρίσης για αύξηση των κονδυλίων, αλλά τα γεγονότα της Παρασκευής ίσως να αλλάξουν τα μυαλά των βουλευτών και των γερουσιαστών.
Ένα είναι βέβαιο αν και είναι λάθος να χάνουμε τον ύπνο μας, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και παγκόσμιος και καλό θα είναι οι ισχυροί του πλανήτη να δαπανήσουν το χρήμα και οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο να βάλλουν το μυαλό για να θωρακιστεί ο πλανήτης όσο το δυνατόν καλύτερα από την πιθανότητα πλήρους εξαφάνισης.
http://rizopoulospost.com/t