ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ….
Κ. Υπουργέ, επ’ ευκαιρία των γεγονότων στις Σκουριές της Κ. Μακεδονίας φημολογούνται διάφορα στην Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, όπως π.χ. για το ποιος φταίει:
Ο τελευταίος χρονικά υπαίτιος των όσων «δεχτήκατε» εσείς τις τελευταίες ημέρες για τις Σκουριές και αφού προηγήθηκαν οι κ.κ. Τσοχατζόπουλος, Παπακωνσταντίνου, Πάχτας , είναι ο κ. Σαμαράς με την γνωστή νοοτροπία και φράση «η επένδυση θα γίνει με οποιοδήποτε κόστος». Αυτό το κόστος ευχόμαστε να είναι το τελευταίο με τις προχθεσινές εικόνες στις Σκουριές. Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Για όσους όμως παρακολουθούν τα γεγονότα αυτά, οι πρόσφατες εξελίξεις ήταν προβλέψιμες και μάλιστα ήταν θέμα χρόνου πότε θα συνέβαιναν.
Την πορεία που συνέβησαν τα γεγονότα στις 05/04/2015, την είχαν προαναγγείλει οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, μοιράζοντας έντυπα στην μεγάλη αλλά «αόρατη» για τα ΜΜΕ πορεία της Θεσσαλονίκης των 10.000 – 15.000 πολιτών στις 28/03/2015. Φυσικά είχαν ήδη ενημερωθεί και οι αρμόδιοι. Δυο μέρες πριν την υλοποίησή της, η Εταιρία προαναγγέλλει δική της αντιπορεία στο ίδιο σημείο. Στόχος της Εταιρίας να μην πλησιάσουν οι πολίτες της Χαλκιδικής στις Σκουριές και δουν τις ραγδαίες καταστροφικές δραστηριότητές της των τελευταίων ημερών παρά τις ήδη υπάρχουσες ανακλητικές αποφάσεις. Σωστά είπατε ότι επί των ημερών σας αυτό γίνεται τρίτη φορά. Μόνο θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι την ίδια ακριβώς τακτική χρησιμοποίησε η Εταιρία και στις δύο προηγούμενες διαδηλώσεις που έγιναν επάνω στα βουνά επί των ημερών σας. Δηλαδή, πάντα η Εταιρία πραγματοποιούσε εκ των υστέρων αντιδιαδηλώσεις στα ίδια σημεία. Αυτό φημολογείται. Εσείς το γνωρίζετε; Είναι δυνατόν οι ίδιοι κάτοικοι που πραγματοποίησαν μια τόσο ειρηνική και υποδειγματική πορεία στη Θεσσαλονίκη των 10.000- 15.000 ατόμων να θεωρούνται υπαίτιοι για τα επεισόδια στις Σκουριές;
Δεν διευκρινίσατε ότι ενώ έτρωγαν ξύλο οι 500 κάτοικοι της Χαλκιδικής από τους μεταλλωρύχους και με την «πλάτη» της αστυνομίας, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα απομονώθηκαν 1.500 άλλοι πολίτες της Χαλκιδικής με διμοιρίες αστυνομίας για να μην πλησιάσουν στο σημείο σύγκρουσης και ως προς αυτό, ορθά έπραξαν, γιατί τότε η εξέλιξη των συγκρούσεων θα ήταν πολύ… διαφορετική. Βέβαια, αυτό δεν δικαιολογεί την «ανοχή» της αστυνομίας προς τους εργαζόμενους της Εταιρίας. Τολμήστε, κύριε Υπουργέ. Δεν είναι κακό να δώσετε συγχαρητήρια δημοσίως στους 1.500 πολίτες της Χαλκιδικής που ενώ γνώριζαν ότι ξυλοκοπούνται τα παιδιά τους, οι μανάδες τους, οι πατεράδες τους στο σημείο σύγκρουσης, αυτοί παρέμειναν με έντονη ανυπομονησία στο σημείο που τους υποδείκνυαν τα ΜΑΤ. Αυτόν τον κόσμο βέβαια, δεν τον είδαμε στα ΜΜΕ της εταιρίας (MEGA κλπ). Όσον αφορά για το κατά πόσο ήταν όλοι από τη Χαλκιδική ή όχι, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι Σκουριές, με ό,τι αυτό συμβολίζουν, ανήκουν στην Κεντρική Μακεδονία και όχι μόνο στη Χαλκιδική. Όταν μιλάμε για SOS ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, σμικρύνουμε το πρόβλημα, το οποίο στην πραγματικότητα είναι SOS ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Αυτό μέχρι στιγμής κατάφεραν τα ΜΜΕ να μη το μάθει η Θεσσαλονίκη, ότι δηλαδή την αφορά άμεσα.
Τολμήστε, κύριε Υπουργέ, δεν είναι κακό και αν θέλετε αντικειμενική πληροφόρηση ζητήστε τα video που υπάρχουν στην ΕΡΤ3, που σίγουρα δεν θα τα έχετε δει γιατί τα κανάλια της Εταιρίας είναι εύλογο να μην τα εμφανίζουν. Παρ’ όλα αυτά, εμείς σας δίνουμε τις παρακάτω διευθύνσεις, για να σχηματίσετε μια πιο αντικειμενική άποψη για το ποιος ξεκίνησε τα γεγονότα προχθές στις Σκουριές. https://youtu.be/utxndlp4lnE https://youtu.be/KryrM8Msll0
Αναφέρεται σε θέσεις εργασίας η Εταιρία, κύριε Υπουργέ. Και ο κάθε ένας μιλάει για 1.000, 1.500, 2.000, 2.500 κλπ, θέσεις εργασίας, χωρίς κόστος και φυσικά χωρίς καμιά απόδειξη. Εμείς αυτό που ξέρουμε είναι ότι η ΜΠΕ στην μεγαλύτερη στιγμή απόδοσης και επέκτασης της Εταιρίας και όχι τώρα, προβλέπει κάτω από 2.000 θέσεις. Όσον αφορά για τις σημερινές θέσεις, έχουμε να πούμε τα παρακάτω:
· Η εταιρία έχει έξοδα για 110 υπαλλήλους security, (ξέρετε καμία εταιρία στην Ελλάδα να έχει τέτοιο υπερβολικό νούμερο; Αυτό δεν σας λέει τίποτα;)
· Η Εταιρία φημολογείται ότι έχει ως έξοδα και δαπάνες μεταφοράς, συντήρησης κλπ, των ένστολων που απασχολούνται εξαιτίας της. Αυτό αληθεύει κύριε Υπουργέ; Εάν είναι αλήθεια, πόσο «άβολα» άραγε νιώθουν οι ένστολοι όταν εργάζονται υπό τέτοιες συνθήκες; Και πόσο ανεξάρτητη είναι η διοίκησή τους; Μήπως κάτι τέτοιες φήμες θα πρέπει να διαψεύδονται επισήμως εφόσον είναι ανυπόστατες, για να προστατευθεί και το κύρος της αστυνομίας;
· Βέβαια, φημολογείται επίσης ότι ανάμεσα στις όποιες θέσεις εργασίας της Εταιρίας, υπάρχουν και χρηματοδοτούμενες από το ΕΣΠΑ, δηλαδή ο ελληνικός λαός χρηματοδοτεί την Εταιρία, τη στιγμή μάλιστα που οι καθαρά ελληνικές επιχειρήσεις, μικρές και μεγαλύτερες, ζητούν αδίκως προγράμματα ΕΣΠΑ στους κατά τόπους ΟΑΕΔ. Αυτό μπορεί να μην σας αφορά ως συγκεκριμένο Υπουργείο, σας αφορά όμως ως πολίτη.
· Όσο αυξάνονται αυτού του είδους οι θέσεις εργασίας της Εταιρίας, ταιριάζει το ανέκδοτο με την απάντηση που έδωσε ο εργαζόμενος σε γραφείο κηδειών: «δόξα το Θεό, καλά πάνε οι δουλειές». Όσο περισσότεροι εργάζονται στην Εταιρία και όσο επεκτείνεται η Εταιρία, πέρα από την φέρουσα ικανότητα της περιοχής (δηλαδή πέρα από την ήδη υπάρχουσα λειτουργία του εργοστασίου για την οποία ο κόσμος την αποδέχεται), τόσο περισσότεροι τόνοι κυανίου θα πέφτουν ημερησίως και τόσο περισσότερο τόνοι σκόνης με επιβλαβείς μικροοργανισμούς και δηλητήρια (αρσενικό, αμίαντος, μόλυβδος κλπ) θα φεύγουν στην ατμόσφαιρα.
· Η Εταιρία, πέρα από τις τόσες καταστροφικές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει σε όλους τους άλλους τομείς (υγεία, καταστροφή περιβάλλοντος και καταστροφή των άλλων επαγγελμάτων π.χ. γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία, αλιεία κλπ) μπορεί να δημιουργεί θέσεις εργασίας, οι οποίες όμως είναι δεσμευτικές τόσο ως προς τον χρόνο (δηλαδή 15-20 χρόνια) όσο και ως προς τον εργοδότη (δηλαδή Εταιρία), εν αντιθέσει με όλα τα άλλα αντικρουόμενα επαγγέλματα που προαναφέρθηκαν, τα οποία έχουν απεριόριστη διάρκεια ζωής με ταυτόχρονη ελευθερία προσέγγισής τους από οποιονδήποτε πολίτη.
Και από την άλλη πλευρά: Υπάρχει μια Χαλκιδική που χωρίς την υποστήριξη του Κράτους αλλά επειδή έχει τις προϋποθέσεις, είναι ο τρίτος νομός εισαγωγής συναλλάγματος πανελληνίως (τουριστικού, εξαγωγής πρωτογενούς προϊόντος κλπ). Η Χαλκιδική τα τελευταία 25 χρόνια εγκαταλείφθηκε από την κρατική μέριμνα σε αρκετά μέρη της. Παρ’ όλα αυτά οι κάτοικοι από μόνοι τους κατάφεραν, είτε με τον τουρισμό ( θρησκευτικός και μη), είτε με την εξαγωγή πρωτογενών προϊόντων (π.χ. εξαγωγή ελιάς και ελαιόλαδου, μελιού κλπ), να φέρουν την Χαλκιδική στο επίπεδο αυτό, με δραστηριότητες που σίγουρα αντίκεινται σε μια μεταλλευτική περιοχή. Αλήθεια, πόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας υπάρχουν για να έρθει ένας νομός στη θέση αυτή; Σαφώς κατά πολύ περισσότερες από αυτές που προσφέρει η Εταιρία. Και κατά πόσο επωφελείται η Θεσσαλονίκη από τη στιγμή που όλος αυτός ο τουριστικός κόσμος, για να καταλήξει στη Χαλκιδική, διέρχεται μέσω αυτής; Μήπως θα πρέπει να αναζητήσουμε και αυτές τις θέσεις εργασίας; Μήπως μπορούμε να φανταστούμε το σύνολο των χιλιάδων θέσεων εργασίας στον γεωγραφικό χώρο Χαλκιδικής – Θεσσαλονίκης, εάν ο τουριστικός κλάδος υποστηριχθεί έντεχνα και σωστά από το Κράτος; Σ’ αυτή τη περίπτωση για πόσες δεκάδες χιλιάδες θέσεις θα μιλήσουμε; Βέβαια, το συγκεκριμένο θέμα αυτής της παραγράφου, όπως και κάποια άλλα σημεία του κειμένου αυτού, δεν αφορούν το Υπουργείο σας, αλλά πιστεύουμε επίσης ότι είναι ωφέλιμο ο κάθε πολίτης και πολιτικός αυτής της χώρας να έχει σφαιρική γνώση του θέματος γιατί ανάλογες είναι και οι αποφάσεις του στα καθήκοντα που τυχόν του ανατίθενται.
Τέλος, θα μπορούσαν να σχολιασθούν και άλλες φήμες που κυκλοφορούν στη Χαλκιδική – Θεσσαλονίκη, αλλά γνωρίζουμε ήδη και ζητούμε συγγνώμη εκ των προτέρων, γιατί καταστρατηγήσαμε με το παρόν κείμενο τον πολύτιμο χρόνο σας.
Με εκτίμηση,
Σωτηρίου Κωνσταντίνος,
Κάτοικος Θεσσαλονίκης
Use Facebook to Comment on this Post