Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό με πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, ο ψεκασμός του φυτού κατά την διάρκεια της ανάπτυξης του με την ορμόνη ” ιασμονικό μεθύλιο”…
αυξάνει τις αντικαρκινικές ιδιότητες που ήδη έχει.
Οι ερευνητές λένε ότι χάρη στα ευρήματα τους, θα μπορούμε μια μέρα να φτιάχνουμε μαζικά ακόμα πιο “υγιεινά” μπρόκολα.
Στο δελτίο τύπου, ο John Juvik και οι συνεργάτες του εξηγούν ότι η
σωστή διατροφή είναι ένας σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας για καρκίνο
οποιαςδήποτε μορφής.
Οι ερευνητές λένε ότι χάρη στα ευρήματα τους, θα μπορούμε μια μέρα να φτιάχνουμε μαζικά ακόμα πιο “υγιεινά” μπρόκολα.
Στο δελτίο τύπου, ο John Juvik και οι συνεργάτες του εξηγούν ότι η
σωστή διατροφή είναι ένας σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας για καρκίνο
οποιαςδήποτε μορφής.
Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι το λάχανο, το μπρόκολο και άλλα
λαχανικά μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη, του στήθους και
του δέρματος. Αυτό λένε ότι οφείλετε στις γλυκοσινολάτες (glucosinolates
ή GSS) που περιέχουν.
Στην έρευνα τους, διαπίστωσαν ότι η περιεκτικότητα σε GSS μπορεί να
αυξηθεί σημαντικά αν το μπρόκολο ψεκαστεί με μια ορμόνη που ονομάζεται
ιασμονικό μεθύλιο. Η ορμόνη δοκιμάστηκε σε 5 διαφορετικές ποικιλές και
βρέθηκε ότι και οι 5 είχαν αυξημένη συγκέντρωση σε GSS.
Πηγές
- http://www.sciencedaily.com
- http://neaigias.wordpress.com
Use Facebook to Comment on this Post