Επανειλημμένα, έχω αναφέρει ότι γενικά στο δημοτικό συμβούλιο και στο Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου ειδικά, ουδείς έχει ολόπλευρη γνώση από αθλητισμό. Δεν υπάρχει δημοτικός σύμβουλος που …
να είχε υπάρξει αθλητής και συνάμα να έχει κάποια δείγματα γραφής στα διοικητικά ενός ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου. Και εξηγώ για να μην παρεξηγηθώ, όταν λέω αθλητισμό δεν εννοώ αν ξέρουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που απαρτίζουν το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου τι σημαίνει linesman και οφσάιντ.
Εννοώ ότι δεν έχουν γνώση πως είναι η δομή μιας ομάδας, πως είναι να προσπαθείς να είσαι συνεπής στις οικονομικές σου υποχρεώσεις ως σωματείο, πως είναι να έχεις την ευθύνη για την σωματική ακεραιότητα, αν όχι εκατοντάδων τουλάχιστον δεκάδων μικρών παιδιών που αθλούνται.
Και επειδή ανέφερα τον όρο «σωματική ακεραιότητα» οι παράγοντες των ομάδων βρίσκονται κάθε χρόνο υπόλογοι τόσο στους φιλάθλους, όσο κυρίως στους γονείς των παιδιών, για προβλήματα που είναι αποτέλεσμα της ολιγωρίας και της επιδεικτικής αδιαφορίας της εκάστοτε διοίκησης του Δήμου.
Την χρονιά που μας πέρασε στο Πάρκο Γουδή είμαστε τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα. Για αυτό το λόγο επιβάλλεται φέτος να γίνουν κάποιες αναγκαίες εργασίες στο γήπεδο με αποκλειστικό σκοπό την υγεία των αθλητών και την εξασφάλιση των καλύτερων συνθηκών για την άθλησή τους.
Συγκεκριμένα, πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα οι παρακάτω κινήσεις:
1) να τοποθετηθούν «μαξιλαράκια» πίσω από το τέρμα προς την πλευρά του κλειστού Γυμναστηρίου διότι εδώ και πολύ καιρό έχουν ξεκολλήσει,
2) να καλυφθεί ο εναέριος χώρος έξω από τα αποδυτήρια των αθλητών και των διαιτητών με δίκτυ,
3) να αυξηθεί σε ύψος το συρματόπλεγμα που βρίσκεται κατά μήκος της εξέδρας και τέλος,
4) να απομονωθεί ο χώρος της εξέδρας από το υπόλοιπο Πάρκο ώστε να μην έρχονται σε άμεση επαφή οι περιπατητές με τους φιλάθλους-οπαδούς των ομάδων. Είναι αρκετές οι φορές που μικρά παιδιά που παίζουν αμέριμνα στο πάρκο γίνονται αυτόπτες μάρτυρες επεισοδίων.
Όλες οι παραπάνω κινήσεις είναι απαραίτητες για την σωματική ακεραιότητα των αθλητών μας και πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τουλάχιστον μετά το πέρας του καλοκαιριού. Εννοείται πως τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ, όπως είναι η ποιότητα του τεχνητού χλοοτάπητα και η έλλειψη ζεστού νερού στα αποδυτήρια των αθλητών.
Αξίζει να αναφέρω ότι φέτος, στο γήπεδο που βρίσκεται μέσα στο Πάρκο Γουδή θα αθλούνται περίπου 500 παιδιά των ακαδημιών των ερασιτεχνικών σωματείων Ηλυσιακού, Αστέρα Ζωγράφου, Αγίου Θωμά και Ιλισίων 2004 αλλά και 100 ενήλικες αθλητές των αντρικών τμημάτων των ομάδων που ανέφερα.
Τέλος, θα ήθελα να τονίσω την σημαντικότητα του αθλητισμού στην υγεία ενός παιδιού αλλά και στην ανάπτυξη των κοινωνικών του δεξιοτήτων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο φιλόσοφος Διογένης έλεγε το εξής: ο αθλητισμός ωφελεί μέχρι να κοκκινίσουν τα μάγουλά σου. Από κει και πέρα είναι βλαβερός και καταστρέφει το μυαλό…
Με εκτίμηση,
Κωστής Παπαναστασόπουλος
Αντιπρόεδρος Αστέρα Ζωγράφου