Τόσο τον καφέ όσο και το τσάι, τα καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση. Οι περισσότεροι όμως από εμάς δεν γνωρίζουμε πως η κατανάλωση τους ενδέχεται να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου.
Τουλάχιστον αυτό προέκυψε από την έρευνα της Σουζάνα Λάρσον από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης στη Σουηδία, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Stroke.
Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η αυξημένη κατανάλωση καφέ και τσαγιού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού εμφράγματος, ανεξαρτήτως των γνωστών καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου.
Οι θετικές επιδράσεις της κατανάλωσης των ροφημάτων αναφορικά με το εγκεφαλικό έμφραγμα είναι βιολογικά πιθανές λόγω των φαινολών που περιέχουν και των αντιοξειδωτικών τους ιδιοτήτων, που ίσως προλαμβάνουν την αρτηριοσκλήρυνση.
Use Facebook to Comment on this Post