Να τεθούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας όλες οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις της κοινωνίας κατά του ναζισμού ζητά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος, ενώ την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φώτης Κουβέλης προτείνουν τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, αίτημα που αναμένεται να… θέσουν και σήμερα κατά τη συνάντηση που θα έχουν με τον Κάρολο Παπούλια.
Ο κ. Βενιζέλος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον Κ. Παπούλια ζήτησε να θέσει υπό την αιγίδα του τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της κοινωνίας κατά της βίας και του ναζισμού, ενώ στενοί του συνεργάτες επεσήμαναν ότι το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί και με τη σύγκληση του συμβουλίου των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο.
Ωστόσο, η πρόταση φαίνεται να βρίσκεται στον αέρα, καθώς η κυβέρνηση δεν προτάσσει αυτή τη στιγμή την ανάγκη σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν ότι «όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και της Δικαιοσύνης, δεν έχει να προσφέρει κάτι», ενώ προσθέτουν ότι «είναι δεδομένη η καθολική καταδίκη από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».
Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η σύσκεψη των αρχηγών, για να είναι αποτελεσματική, προϋποθέτει την ομόθυμη πάταξη κάθε έκνομης ενέργειας της Χ.Α., το ξήλωμα των θυλάκων στην ΕΛΑΣ αλλά και την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου. Ταυτόχρονα, ζητείται να σταματήσουν οι δηλώσεις περί συνταγματικού τόξου καθώς και να απορριφθεί η θεωρία των δύο άκρων.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, ενώ απορρίπτει την πρόταση να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Ο Α. Τσίπρας, από τη Βιέννη, είπε ότι η εγκληματική οργάνωση «πρέπει να τεθεί ενώπιον του νόμου με αποφασιστικότητα» και ότι «οποιαδήποτε κυβέρνηση, αν έχει την πολιτική βούληση και είναι αποφασισμένη, μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, καθώς υπάρχει το αναγκαίο νομικό πλαίσιο».
Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης έκανε έκκληση στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου για κοινό μέτωπο υπεράσπισης της δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, στην ομιλία του στη διήμερη ΚΕ του κόμματός του που συνήλθε το Σαββατοκύριακο, τόνισε ότι «καμία πολιτική διαφορά και αντίθεση δεν πρέπει να εμποδίσει την ενότητα απέναντι στον φασισμό» και ζήτησε την άμεση ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου.
«Ναι» υπό προϋποθέσεις για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, είπε και ο πρόεδρος της ΑΝΕΛ Π. Καμμένος.
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Τον κίνδυνο στο όνομα της αντιμετώπισης του νεοναζισμού να ενσωματωθεί η Αριστερά σε μέτωπο «δημοκρατικών αστικών δυνάμεων» επισημαίνει η «αριστερή αντιπολίτευση» στον ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με σχόλιο που αναρτήθηκε στην «Ισκρα» -ιστοσελίδα που πρόσκειται στο «ρεύμα» Λαφαζάνη- «η Αριστερά δεν θα πρέπει να επιλέξει (ή ακόμα να συγκροτήσει) το ”καλό” έναντι του ”κακού” αστικού στρατοπέδου» ούτε να παρασυρθεί σε μια «γενική αντιφασιστική σούπα».
ethnos.gr
Use Facebook to Comment on this Post