xOrisOria News

«Ανύπαρκτο πλεόνασμα κοινωνικής πολιτικής…»

Την ώρα που η Κυβέρνηση μιλάει για πρωτογενές πλεόνασμα, μοιράζοντας προεκλογικά…

«φιλοδωρήματα» στους πολίτες, αποσιωπά το πλεόνασμα ανεργίας, ανέχειας και κοινωνικής εξαθλίωσης της χώρας μας.

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ κατά 30% μειώθηκε το μέσο εισόδημα του Έλληνα μέσα στην πενταετία 2007-2012, με μέσες απώλειες 4.400 ευρώ ανά άτομο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη απώλεια στον ΟΟΣΑ και τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τον μέσο όρο των χωρών της ευρωζώνης.

Η γενική οικονομική στενότητα απόρροια των οριζόντιων περικοπών και μειώσεων των εισοδημάτων, η ανέχεια, η ολοένα αυξανόμενη ανεργία, το ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος, οι πολιτικές φτωχοποίησης, η κατάργηση προνομίων και η μείωση των επιδομάτων των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών και η «φοροφονική» πολιτική οδήγησαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες στην εξαθλίωση. Πολλοί άνθρωποι ανάμεσά τους και μικρά παιδιά διαβιούν σε απαράδεκτες και άθλιες συνθήκες στέγασης, στοιβαγμένοι σε χαρτόκουτα στους δρόμους με έλλειψη σίτισης και ρουχισμού, αντιμέτωποι πολλές φορές με δυσμενείς καιρικές συνθήκες και εκτεθειμένοι σε πολλούς κινδύνους.

Οι Κυβερνώντες μέσα σε ένα ντελίριο πολιτικής αναλγησίας, αντί για μέτρα στήριξης της ελληνικής οικογένειας «θυσιάζουν» χωρίς ίχνος πολιτικής υπευθυνότητας τους ανθρώπους μπροστά στους αριθμούς, στα μνημόνια και στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών. Μέτρα για την καταπολέμηση της φτώχειας, όπως αυτά της Κυβέρνησης που κινούνται στο πλαίσιο της «φιλανθρωπίας» με πενιχρά επιδόματα, που απλώς διαχειρίζονται την εξαθλίωση και δεν την εξαλείφουν, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικά.

Η ανάγκη αλλαγής πολιτικής είναι επιτακτική. Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα να επενδύσει σε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά μέτρα κοινωνικής προστασίας. Οι πολίτες δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από αυτό που δικαιούνται, ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Επιτέλους, οι πολιτικοί ιθύνοντες ας ενδιαφερθούν όχι με λόγια αλλά με πράξεις!

Με εκτίμηση,

Γιώργος Δρακούλης

Use Facebook to Comment on this Post