Δημοσιεύθηκαν τα 1.839 ονόματα των υπαλλήλων που τέθηκαν σε αργία και μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες.
Σε καταστήματα κράτησης, αστυνομικά τμήματα, το διοικητικό τμήμα των επιθεωρητών εργασίας και άλλα. Είναι μία φιλότιμη προσπάθεια του Αντώνη Μανιτάκη και των συνεργατών του να …
αντιμετωπίσει την αρρώστια των τελευταίων ετών στη δημόσια διοίκηση όπου το ρουσφέτι ήταν να σε βάλουν σε θέση που δεν δούλευες. Όμως, ταυτόχρονα, δίνει και στους υπαλλήλους μια δεύτερη ευκαιρία. Υπάρχει, ωστόσο, μία αρνητική εμπειρία από τις μετατάξεις της Ολυμπιακής και του ΟΣΕ: υπάλληλοι βρέθηκαν σε περιβάλλον που δεν είχε καμία σχέση με ό,τι έκαναν πριν από τη μετακίνησή τους.
Αλλά και η απόφαση των πολιτικών αρχηγών αφήνει πολλά περιθώρια για δεύτερες σκέψεις: εκτός από τους 12.500 που θα πρέπει να μετακινηθούν ως το τέλος Ιουνίου (τώρα έχουμε 1.839) και τους 25.000 ως το τέλος του χρόνου, υπάρχουν άλλοι 4.000 υπάλληλοι που θα πρέπει να φύγουν ως το τέλος του 2013. Και ως το τέλος του 2014 άλλοι 11.000. Αυτοί οι υπολογισμοί, για να επαληθευτούν, προϋποθέτουν σχετικές αποφάσεις πειθαρχικών συμβουλίων.
Όμως οι αποφάσεις αυτών των συμβουλίων δεν είναι κάτι που μπορούν να προκαταλάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί και η τρόικα. Για να αντιληφθείτε τους αριθμούς, από τότε που στριμωχτήκαμε το τελευταίο δίμηνο και ο Μανιτάκης έβαλε μπροστά την πειθαρχική διαδικασία, μόνο μερικές δεκάδες περιπτώσεις έχουν κριθεί. Πώς ακριβώς θα φθάσουμε στις 4.000 στο τέλος του χρόνου, είναι κάτι που μόνο οι πολιτικοί αρχηγοί το γνωρίζουν. Και εκτός των άλλων, το ελληνικό Δημόσιο ηττάται καθημερινά στα δικαστήρια για το μέτρο τη εφεδρείας. Δεν είναι μόνο τα νούμερα που δεν βγαίνουν. Είναι και οι αποφάσεις.
protagon.gr
Use Facebook to Comment on this Post