Καταδρομική επιχείρηση στη Κωνσταντινούπολη με ριπές αυτόματων όπλων και ρίψη χειροβομβίδων έγινε στο παλάτι Ντολμάμπαχτσε από δύο μέλη του DHKP-C (σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία) στην οποία σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες προσπάθησαν να εισβάλουν στον εσωτερικό χώρο ενώ κύριος στόχος φέρεται να ήταν ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος διατηρεί τα γραφεία του στο συγκεκριμένο μέρος! Και όλα αυτά στον απόηχο της χτεσινής κηδείας των 8 νεκρών Τούρκων στρατιωτών!
Πληροφορίες ότι κινδύνευε η ζωή του Α.Νταβούτογλου προυπήρχαν και η ΜΙΤ είχε ενημερώσει έγκαιρα και είχε λάβει αυξημένα μέτρα προστασίας του.
Σε μια φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα Sözçü είχε προκαλέσει κύμα συζητήσεων για απειλές κατά της ζωής του ίδιου του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου και του υπουργού Άμυνας, Mevlüt Çavuöoğlu.
Συγκεκριμένα σε επίσκεψη ανύψωσης του ηθικού των στρατιωτικών τμημάτων που πολεμούν κατά των Κούρδων ανταρτών και όχι μόνο, που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συνοδευμένος από κυβερνητικό κλιμάκιο με τον υπουργό Άμυνας Mevlüt Çavuöoğlu, στην περιοχή του Kılış, κοντά στα σύνορα με την Συρία, οι επίσημοι επισκέπτες φωτογραφήθηκαν μαζί με τους ένοπλους που βρίσκονται σε κατάστασης επιφυλακής στη περιοχή αφού πρώτα τους είχαν αφαιρεθεί επίτηδες οι γεμιστήρες από τα όπλα τους ώστε να αποκλειστεί κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους!
Οπώς μπορείτε να δείτε και στα ακόλουθα βίντεο οι ένοπλοι που επιτέθηκαν ήταν εξοπλισμένοι με αυτόματα όπλα, πιστόλια και χειροβομβίδες τα οποία και χρησιμοποίησαν! Ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις από χειροβομβίδες δίπλα στην είσοδο του παλατιού Ντολμάμπαχτσε, στην Κωνσταντινούπολη, όπου βρίσκονται τα γραφεία του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέντ Νταβούτογλου.
Ολόκληρη η γύρω περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο συλλήψεις μέχρι στιγμής, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών.
Το παλάτι Ντολμάμπαχτσε βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, επί της ευρωπαϊκής πλευράς του Βοσπόρου. Χτίστηκε το 1843, ήταν για ένα διάστημα διοικητικό κέντρο της οθωμανικής αυτοκρατορίας και από το 1960 λειτουργεί ως μουσείο. Στο παλάτι αυτό άφησε την τελευταία του πνοή ο Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ είναι και εκείνο που προτιμά ο Ταγίπ Ερντογάν για να δέχεται επισήμους όταν βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.
Δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης εδώ, εδώ και εδώ