Πριν από μερικά χρόνια στην Νέα Υόρκη, το σουβλάκι είχε πατρίδα την Αστόρια. Τώρα όμως τρία νέα ελληνικά στέκια το έχουν κάνει μόδα και στο Μανχάταν…
Εστιατόρια όπως το Milos, η Avra και το Κελάρι ταυτίστηκαν με την υψηλή ποιότητα και μπήκαν στην λίστα των καλοφαγάδων. Έτσι, ήρθε η ώρα να περάσουμε και στο κρέας με το πατροπαράδοτο έδεσμα που φαίνεται να αρέσει πολύ στους Αμερικανούς.
Ύστερα ήρθε η ώρα του Stix στους 23 δρόμους. Το κόνσεπτ είναι ότι τα καλύτερα και τα πιο φρέσκα υλικά μπαίνουν πάνω σε ένα καλαμάκι και ψήνονται. Από κοντά και οι πατάτες τηγανητές με τις πίτες ολικής αλέσεως, σε κερδίζουν με την νοστιμιά τους.
Και για τους φίλους του γύρου, προστέθηκε στον κατάλογο το Grk στην περιοχή που ήταν οι Δίδυμοι Πύργοι. Κομψό και προσεγμένο, γεμίζει από τουρίστες αλλά και από Έλληνες.