xOrisOria News

Συνεχίζεται η απεργία σε λεωφορεία, τρόλει, τρένα

Υπό την απειλή επιστράτευσης συνεχίζεται σήμερα η απεργία των εργαζομένων σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τρένα, αν και εκδόθηκε δικαστική αποφαση που την χαρακτηρίζει παράνομη.  Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα….
πράξει “ό,τι είναι αναγκάιο”, στέλνοντας εμμέσως τελεσίγραφο στους απεργούς, οι οποίοι θα αποφασίσουν την πεαριτέρω στάση τους σε συνελεύσεις που θα γίνουν σήμερα. Λεωφορεία και τρόλεϊ δεν πρόκειται να κινηθούν σήμερα σε Αθήνα-Πειραιά. Ακινητοποιημένα θα μείνουν επίσης τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακόύ.

Μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους. Παράλληλα όμως επέσπευσαν την γενική τους  συνέλευση, η οποία  θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει την Τρίτη.

Αυτή η επίσπευση ερμηνεύεται ως ένδειξη ότι οι απεργοί είναι διατεθειμένοι να αναζητήσουν τρόπο εύσχημης αναδίπλωσης, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να καμψουν την κυβέρνηση και να επιτύχουν ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να προσφύγει στη λύση της επιστράτευσης, όπως έκανε και στην περίπτωση των εργαζομένων στα μέσα  σταθερής τροχιάς (Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ).

«Μετά τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ) και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της», διαμήνυσε το υπουργείο Μεταφορών.

Η διοίκηση της ΟΣΥ αρνείται να συζητήσει με τους εργαζόμενους το ενιαίο μισθολόγιο, δηλώνει όμως έτοιμη να συζητήσει όλα τα άλλα ζητήματα. Αναμένεται ότι σήμερα θα προσφύγει  εκ νέου στη Δικαιοσύνη. Το ίδιο θα πράξει και η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις απεργίες σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο

Use Facebook to Comment on this Post