xOrisOria News

«Πώς βιώσαμε την επίθεση σε βάρος μας»

Με στωικότητα και ψυχραιμία αντιμετώπισε το περιστατικό ρατσιστικής βίας η οικογένεια Πακιστανών που …
δέχθηκε επίθεση από ομάδα ανηλίκων στη Λάρισα.

Επίσης δεκάδες Λαρισαίοι, γείτονες με τους οποίους μοιράζονται την καθημερινότητά τους εδώ και 6 περίπου χρόνια, έσπευσαν να τους συμπαρασταθούν.

Ο κ. Χαν Μοχάμεντ Φαΐζ, άνοιξε το παντοπωλείο του στη συμβολή των οδών Αιόλου και Αυξεντίου το 2007. Διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα μαζί με τη γυναίκα του και τα πέντε τους παιδιά, ενώ πρόκειται για τη μοναδική οικογένεια Πακιστανών που ζει στη Λάρισα. Οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του- ο Φαχίμ 23 ετών και ο Μαντίντ 21 ετών- ήταν εκείνοι πάνω στους οποίους ξέσπασε η ρατσιστική βία. Όπως θα πουν, ο πατέρας τους είχε πάει να ξεκουραστεί στο σπίτι καθώς δούλευε από το πρωί και εκείνοι κρατούσαν το μαγαζί. Η ώρα ήταν 20.30 και μαζί τους μέσα στο μίνι μάρκετ βρισκόταν ένας εξάδελφός τους και ένας πελάτης.

Αρχικά άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο και όταν βγήκαν στο πεζοδρόμιο διαπίστωσαν ότι ήταν μια πέτρα που είχε εκσφενδονιστεί στο ψυγείο με τα παγωτά. Την ίδια στιγμή από τη γωνία ξεπρόβαλαν δεκαπέντε περίπου άτομα, 15 έως 20 ετών, που τους απειλούσαν λεκτικά κρατώντας ξύλα και πέτρες. «Φορούσαν κουκούλες και φώναζαν «να φύγετε, δεν σας θέλουμε». Εμείς καλέσαμε αμέσως την αστυνομία, ωστόσο στα λίγα λεπτά που μεσολάβησαν μέχρι να έρθουν τα περιπολικά, ένας από αυτούς χτύπησε με ένα ξύλο τον εξάδελφό μου στο κεφάλι». Σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και μαρτυρίες περιοίκων ανάλογο, φραστικό μόνο, επεισόδιο είχε σημειωθεί και την Τετάρτη, επίσης από ομάδα νεαρών ίδιας ηλικίας.

Use Facebook to Comment on this Post