Στα Μαθηματικά θα εξεταστούν τη Δευτέρα οι υποψήφιοι της Θετικής και της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων)…
Γενικά
• Η εξέταση περιέχει 4 ισοδύναμα θέματα των 25 μονάδων.
• Η διάρθρωση των θεμάτων με κλιμάκωση δυσκολίας είναι τέτοια που καλύπτεται το σύνολο της διδακτέας ύλης.
• Κάθε θέμα πρέπει να απαντάται από τον υποψήφιο αφού διαβαστεί προσεκτικά και γίνει απόλυτα κατανοητό.
• Είναι καλό η πρώτη προσπάθεια απάντησης και η λύση να γίνεται στο πρόχειρο ( τελευταία σελίδα ).
• Πρέπει αρχικά να απαντήσετε σ΄όλες τις ερωτήσεις που μπορείτε και να κερδίσετε τις μονάδες τους. Αν συναντήσετε δυσκολία σε κάποια ερώτηση ή θέμα , μη σπαταλάτε χρόνο. Απαντήστε σ’ αυτές που έχετε μεγαλύτερη σιγουριά με την προϋπόθεση ότι θα επανέλθετε και σ’αυτή που δεν τα καταφέρατε με τη πρώτη προσπάθεια.
• Πρέπει να απαντήσετε σε όλα τα θέματα «Σωστού – Λάθους» ακόμα και εάν δεν είστε σίγουροι για την απάντηση.
• Πολλές φορές προκειμένου να κερδίσετε κάποια μόρια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως δεδομένο ένα ζητούμενο προηγούμενου ερωτήματος, ακόμα και εάν δεν το έχετε απαντήσει.
Ειδικότερα :
Θέμα Α
Τα τελευταία χρόνια η Επιτροπή των Εξετάσεων συνηθίζει στο πρώτο θέμα να ζητά μία απόδειξη ενός θεωρήματος ή κριτηρίου από τη θεωρία του σχολικού βιβλίου. Επίσης , θα σας ζητηθεί λογικά ένας ορισμός χωρίς απόδειξη και τέλος κάποιες προτάσεις που θα πρέπει να χαρακτηριστούν με ΣΩΣΤΟ ή ΛΑΘΟΣ χωρίς αιτιολόγηση. Γενικά το Θέμα Α είναι ένα θέμα που εξετάζει τις γνώσεις από τη θεωρία.
Θέμα Β
Είναι θέμα που συνήθως δεν έχει πολύ μεγάλη δυσκολία, (π.χ. άσκηση από το πρώτο κεφάλαιο της ύλης των μιγαδικών αριθμών με γεωμετρικούς τόπους, κ.α.).
Θέμα Γ
Εδώ το επίπεδο θα δυσκολέψει. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να αγχωθείτε. Μπορεί να συναντήσετε ένα θέμα π.χ. Ανάλυσης ή θέμα με συνάρτηση που θα πρέπει να βρείτε το πεδίο ορισμού της, τη μονοτονία, τη κυρτότητα της, κ.α.)
Θέμα Δ
Χωρίς να αποκλείεται το αντίθετο το θέμα αυτό είναι ακόμα δυσκολότερο από το Θέμα Γ. Δεν πρέπει να αιφνιδιαστείτε αν συναντήσετε θέμα με «Συνάρτηση Ολοκλήρωμα» , όπου θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε θεωρήματα ύπαρξης , ή θα σας ζητείτε να βρείτε κάποιο όριο.
Κλείνοντας , θα πρέπει να εξαντλήσετε τον χρόνο σας ρίχνοντας μια ματιά σε αυτά που γράψατε διορθώνοντας τυχόν λάθη ή παραλείψεις.
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία!
Use Facebook to Comment on this Post