xOrisOria News

Τίγρεις θανατώνονται για την ευχαρίστηση πλούσιων Κινέζων

Επιχειρηματίες και αξιωματούχοι επιδεικνύουν τον πλούτο τους

Τουλάχιστον δέκα τίγρεις θανατώθηκαν σε μια πόλη της νότιας Κίνας στη….

διάρκεια ιδιωτικών πάρτι με τη συμμετοχή τοπικών αξιωματούχων και πλούσιων επιχειρηματιών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κινεζικού Τύπου. Τα άγρια ζώα στη συνέχεια κατακρεουργήθηκαν. Η γούνα τους, το κρέας τους και τα οστά τους πουλήθηκαν σε πολύ υψηλές τιμές.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Νανφάνγκ», που ελέγχεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, αυτά τα αποτρόπαια θεάματα αποκαλύφθηκαν χάρη σε μια αστυνομική επιχείρηση στην κοινότητα Ζαντζιάνγκ, η οποία επέτρεψε να κατασχεθεί το πτώμα μιας τίγρης που είχε σκοτωθεί πρόσφατα και διάφορα προϊόντα που προέρχονταν από το αιλουροειδές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυτά τα άγρια ζώα θανατώθηκαν μπροστά σ’ ένα κοινό από αξιωματούχους και τοπικές προσωπικότητες που ήταν μάλιστα υπερήφανοι για το γεγονός ότι επιδείκνυαν έτσι τον πλούτο τους.

«Οι τίγρεις ήταν κατά πάσα πιθανότητα ναρκωμένες κατά τη μεταφορά τους. Όμως οι αγοραστές σιγουρεύονταν ότι ήταν πράγματι ζωντανές πριν τις θανατώσουν», εξήγησε μια ανώνυμη πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης σε ένα βίντεο που φαίνεται πως γυρίστηκε λαθραία και δημοσιοποιήθηκε στο ίντερνετ, στο οποίο βλέπει κανείς μια τίγρη αιχμάλωτη σε ένα στενόχωρο κλουβί να υποβάλλεται σε ηλεκτροσόκ πριν την κατακρεουργήσουν.

Τα οστά της τίγρης πωλούνται κατά μέσο όρο 14.000 γιουάν (1.600 ευρώ) το κιλό και το κρέας 1.000 γιουάν (120 ευρώ) το κιλό. Αποτελούν εκλεκτά δώρα που προσφέρονται στους τοπικούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας κρεοπώλης που εμπλέκεται στις ενέργειες αυτές είναι ύποπτος ότι μόνον ο ίδιος έχει σκοτώσει δέκα τίγρεις. Ο άνδρας αυτός βρήκε το θάνατο προσπαθώντας να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν.

Παρά τις επίσημες απαγορεύσεις, στην Κίνα υπάρχει επίμονη ζήτηση για προϊόντα που προέρχονται από τίγρεις (οστά, νύχια, μουστάκια, πέος), που υποτίθεται ότι έχουν αξία ως φάρμακα στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Έτσι τροφοδοτείται η λαθροθηρία του αιλουροειδούς αυτού, το οποίο στην κινεζική ιστορία και μυθολογία ήταν πάντα συνδεδεμένο με ένα ανώτερο κοινωνικό καθεστώς.

Η ευημερία των ζώων δεν αποτελεί προτεραιότητα στην Κίνα, έστω κι αν η νοοτροπία σιγά-σιγά αλλάζει. Οι ζωολογικοί κήποι της χώρας κατηγορούνται τακτικά για τις ελλείψεις τους, για κακομεταχείριση των ζώων, ακόμη και για μαρτύρια που επιφυλάσσουν στα ζώα για την ευχαρίστηση του κοινού.

Use Facebook to Comment on this Post