Για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσεως πρέπει να γίνουν σημαντικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες χωρίς ωστόσο να περικοπούν περαιτέρω οι μισθοί και οι……..
συντάξεις. Τούτο είναι δυνατό με αλλαγή του Συντάγματος και του πολιτικού συστήματος. Με ορισμένες αλλαγές σαν κι αυτές που ενδεικτικά παραθέτω κατωτέρω μπορούν να εξοικονομηθούν πολλά χρήματα κι επιπλέον να επωφεληθεί η πατρίδα γενικότερα.
1) Μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 100. Δημιουργία νέου εκλογικού νόμου όπου θα προβλέπεται ότι όποιο κόμμα ή μεμονωμένος υποψήφιος λάβει 1% των ψήφων κερδίζει μια έδρα στην βουλή. Κάθε κόμμα θα εκπροσωπείται αναλογικά ανάλογα με το ποσοστό του ενώ στο πρώτο κόμμα θα πηγαίνουν τα υπόλοιπα των κομμάτων που δεν συγκεντρώνουν το απαιτούμενο 1%. Κατά τα λοιπά ως προς τον σχηματισμό κυβερνήσεως θα ισχύει το ίδιο καθεστώς με το υπάρχον με την διαφοροποίηση ότι θα απαιτούνται 51 έδρες. Έτσι, αν για παράδειγμα είχαμε αυτά τα ποσοστά το κάθε κόμμα θα έπαιρνε τις εξής έδρες:
ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΔΡΕΣ
ΝΔ 21,1% 46
ΣΥΡΙΖΑ 20,8%, 21
Χρυσή Αυγή 10,0%, 10
ΠΑΣΟΚ 7,4%, 7
Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,2%, 5
ΚΚΕ 5,0%, 5
ΔΗΜΑΡ 4,8%. 6
ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 3,9 –
ΑΠΟΧΗ 7,3 % –
Αν αποφάσιζαν να συνεργαστούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα είχαμε κυβέρνηση με 7+5+46= 58 έδρες.
2) Κατάργηση του θεσμού του προέδρου της δημοκρατίας αφού ουδεμία χρησιμότητα έχει και κοστίζει υπέρογκα ποσά που ο λαός δεν μπορεί να πληρώνει.
3) Κατάργηση των Δημάρχων και των συμβούλων με μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων των Δήμων στις περιφέρειες.
4) Μείωση των περιφερειακών συμβούλων στο μισό.
5) Κόψιμο των σχέσεων διαπλοκής και διαφθοράς μεταξύ ψηφοφόρων και πολιτικάντηδων με την κατάργηση των ατομικών υποψηφιοτήτων ανά εκλογική περιφέρεια. Οι βουλευτές θα ορίζονται μετά τις εκλογές από το κάθε κόμμα. Αν κάποιος θέλει να εκλεγεί αυτόνομα να κάνει κόμμα και συγκεντρώσει αν μπορεί το 1% που απαιτείται για να βγει.
6) Κατάργηση των συνδικάτων από ΝΠΔΔ. Όποιοι θέλουν σωματεία να πληρώνουν αυτοί και όχι το κράτος. Κατάργηση όλων των προνομίων των εργατοπατέρων.
7) Κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και των εκλογών. Στα πανεπιστήμια δεν χρειάζονται κομματικές νεολαίες. Ας γραφούν στις νεολαίες των κομμάτων.
8) Κάθε φθορά στους χώρους των πανεπιστημίων να καταλογίζεται στους καθηγητές και τους υπαλλήλους των ιδρυμάτων. Σε περίπτωση που καταστραφεί δημόσια περιουσία αρμόδια επιτροπή θα καταγράφει τις ζημιές και το κόστος επισκευής και θα κρατούνται απ’ ευθείας από την μισθοδοσία των παραπάνω.
9) Μείωση των ενοικίων στα κτήρια που χρησιμοποιεί το Δημόσιο κατά 50% ή αλλιώς επίταξη για 5 έτη. Κατασκευή κτηρίων με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τις παραπάνω περικοπές.
Πίνδαρος Μακεδών