xOrisOria News

Επαφές Γερμανών νεοναζί με Χρυσή Αυγή

Επαφές της ελληνικής Χρυσής Αυγής με ομάδες νεοναζί στη Βαυαρία διαπιστώνει η υπηρεσία του κρατιδίου που είναι επιτετραμμένη με την επιτήρηση ακραίων ομάδων, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε μετά από αίτημα.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων…
, το βαυαρικό γραφείο της υπηρεσίας ανέφερε ότι αντιπρόσωποι της ελληνικής και της βαυαρικής ομάδας «συναντώνται τακτικά» σε εκδηλώσεις ακροδεξιού περιεχομένου έξω από τη Γερμανία.

Ωστόσο, η υπηρεσία επιφυλάσσεται για την ίδρυση «τοπικού γραφείου» της Χρυσής Αυγής στη Νυρεμβέργη. «Παρακολουθούμε όμως τις εξελίξεις» ανέφερε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει επίσης η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, που εδρεύει στο Μόναχο, η βαυαρική υπηρεσία αφήνει ανοικτό το εάν το τοπικό «Ελεύθερο Δίκτυο του Νότου» κρατά επαφές με την ελληνική Χρυσή Αυγή.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (Bundesamt für Verfassungsschutz) και τα γραφεία της σε κάθε κρατίδιο έχουν ως αντικείμενο (με τη σειρά που «συστήνεται» η υπηρεσία στο Διαδίκτυο) την επιτήρηση του ακροδεξιού, ακροαριστερού και ισλαμιστικού εξτρεμισμού, της ισλαμικής τρομοκρατίας και την αντικατασκοπία.

«Η Χρυσή Αυγή ουδεμία σχέση έχει με ξένες πολιτικές οργανώσεις ή κόμματα. Το γερμανικό Spiegel πανικοβλήθηκε λόγω της ραγδαίας αύξησης της επιρροής της Χρυσής Αυγής στην Γερμανία, αλλά και όπου υπάρχει Ελληνισμός της διασποράς» απαντά με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

Πηγή: politisnews.eu

Use Facebook to Comment on this Post