Πάγωσε απόφαση που έθεσε σε αυτοδίκαιη αργία εκπαιδευτικό

Μετά την πρόσφατη απόρριψη από το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας αιτήσεων υπαλλήλων που ζητούσαν να «παγώσουν» οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες τέθηκαν σε αυτοδίκαιη αργία, προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ο πρόεδρος του Η΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών Χ. Βασιλάκης…


αναστέλλει προσωρινά την ισχύ απόφασης του υφυπουργού Παιδείας με την οποία τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία εκπαιδευτικός, εξαιτίας της παραπομπής του στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Το συγκεκριμένο αδίκημα καταλογίστηκε στον εκπαιδευτικό επειδή διορίστηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε Δημόσια Τεχνολογικά Σχολεία ενώ εργάζονταν ως ωρομίσθιος στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού – Μηχανικών.

Κατηγορήθηκε, δηλαδή, σε πειθαρχικό επίπεδο ότι κατείχε δυο θέσεις στο δημόσιο τομέα, κάτι που ο ίδιος αντικρούει υποστηρίζοντας ότι ο διορισμός του σε Δημόσια Τεχνολογικά Σχολεία είναι νόμιμος και δεν εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις για την πολυθεσία.

Την ίδια ώρα, άλλος εκπαιδευτικός, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού Παιδείας που τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία, λόγω της παραπομπής του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει στην προσφυγή του πως το καθεστώς της αυτοδίκαιης αργίας που προβλέπεται από τη μνημονιακή νομοθεσία είναι αντισυνταγματικό. Ο εκπαιδευτικός ζητεί μάλιστα να εκδικασθεί η προσφυγή του διαδικασίες «εξπρές» (πρότυπη δίκη του Ν. 3900/2010).

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *