Ο Μεϊμαράκης έριξε (απασφαλισμένες) “βόμβες”

Πριν ο Αντώνης Σαμαράς καταλήξει στην απόφαση να προτείνει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, και να “αγκαλιάσουν” την πρόταση αυτή ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, είναι εύλογο να είχε φτιάξει μια…
shortlist υποψηφίων. Από την οποία τελικά και προτίμησε τον άλλοτε Γραμματέα της Ρηγίλης.

Όπως αποδείχτηκε, ο Πρωθυπουργός σημάδεψε διάνα με την επιλογή του. Σε μια Βουλή που, για πολλούς είναι η χειρότερη της Μεταπολίτευσης, και σίγουρα απαιτεί αυξημένες αντοχές, και δυνατότητα πολιτικής επιλογής, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει καταφέρει σε πλείστες περιπτώσεις να “καθαρίσει” για λογαριασμό της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Κάτι που έχουν αναγνωρίσει, εκτός από τον Πρωθυπουργό, τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης.

Σήμερα, με όσα είπε στον δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη στην εκπομπή της τηλεόρασης της ΝΕΤ “Άλλη Όψη”, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατέθεσε μια πλήρη πολιτική πλατφόρμα. Μίλησε για την αναγκαιότητα αλλαγής Συντάγματος, με μια Αναθεώρηση που θα επικεντρωθεί στην ουσία και όχι στους… τύπους. Με αλλαγές που θα αφορούν τους πολίτες και θα επηρεάζουν καθοριστικά τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Ταυτόχρονα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης άφησε αιχμές κατά του Γιάννη Στουρνάρα, τονίζοντας ότι ίσως ο Υπουργός Οικονομικών υπερβάλλει σε ορισμένα θέματα, και προχωρώντας σε ευθεία σύγκρισή του με την πολιτική προσέγγιση του Αντώνη Σαμαρά: “Θα πρέπει να προχωρήσουμε με τέτοια βήματα που δεν θα διακινδυνεύσουμε τη σχέση μας με τον ιστό της παραγωγικής οικονομίας, που έχει αρχίσει να διαταράσσεται. Πιστεύω ότι ο κ. Στουρνάρας το βλέπει αυτό με οικονομικά μεγέθη, ενώ ο κ. Σαμαράς το βλέπει και με την πολιτική οπτική, όπως το βλέπουν και οι άλλοι αρχηγοί, όπως το βλέπουν και οι συνάδελφοι βουλευτές. θα βρούμε την ισορροπία”, σχολίασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Όσο για τις αλλαγές στο Σύνταγμα, καθώς και στον Κανονισμό της Βουλής, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου πρότεινε να μην έχει η Βουλή την αποκλειστική αρμοδιότητα για την άσκηση δίωξης κατά υπουργών, να είναι διαφορετική η θητεία κυβέρνησης και Βουλής σε συνδυασμό με αλλαγή στις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών και να υπάρχει ένα εκλογικό σύστημα που θα συνδυάζει σταυρό και λίστα.

http://ysterografa.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *