Βάσιμα και αβάσιμα της Τρόϊκα

Γράφει ο Κυπριανός Χριστοδουλίδης

“Αβάσιμη χαρακτηρίζει την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει των ελέγχων της Τρόικας, το γερμανικό περιοδικό Spiegel, διακρίνοντας μια ” ασυνήθιστη” χαλαρότητα”. Αυτά από τους Γερμανούς και γράφουμε.

Δικαίως είναι “αβάσιμη” η αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης, διότι βάσιμα, είναι όσα ζητά η Τρόικα. Όταν η ανεργία φτάνει να….
αγγίζει το 30%, εισφορές εργαζόμενων στα κρατικά ταμεία δεν μπαίνουν, άδεια τα ταμεία. Ένα λοιπόν το αρνητικό κρατούμενο.
Ούτε πρόκειται να μπουν ακόμη και στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες ποικίλων ασφαλειών. Όταν κόβονται μισθοί και συντάξεις, πού να βρεθούν χρήματα για την ιδιωτική πανάκεια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών; Άρα, δεύτερο το αρνητικό κρατούμενο. Λεφτά δεν υπάρχουν, άδεια τα ταμεία των ιδιωτικών ασφαλίσεων. Και παρακάτω, στο τρίτο αρνητικό κρατούμενο, η βαθιά ύφεση, η βαθιά φτώχεια δηλαδή, πώς να προκαλέσει ανάπτυξη, δηλαδή πλούτο; Η αγορά (κίνηση του χρήματος) βρίσκεται στο μηδέν.

Απλά μαθήματα λογιστικής, που μας λένε ότι βάσιμα, είναι αβάσιμη η αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης. Διότι βάσιμα, το αβάσιμο της Τρόικα έχει τη δική του λογική βάση. Είναι ο δείκτης των ιδιωτικών καταθέσεων, δηλαδή των φουκαράδων μικρο καταθετών, που ζητά επίμονα να εκμηδενίσει. Δεν την ενδιαφέρει πώς και από πού αυτό προέρχεται, πώς και από πού αποκτήθηκε. Το βάσιμο (αλλά αβάσιμο) της Τρόικα είναι ότι είμαστε όλοι κλέφτες, μαζί τα φάγαμε. Γιατί; Διότι το ανεπαρκές κράτος των εγχώριων ληστών και των αλλοδαπών τοκογλύφων έχει ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, παρότι θα μπορούσε να έχει. Οι ληστές όμως τροϊκανοί τοκογλύφοι, παρέα με τους δικούς μας, δεν τους θέλουν. Θα καούν οι δικοί τους λήσταρχοι (περίπτωση Ζίμενς, Χριστοφοράκος και σια) οπότε μας βάζουν όλους στο πατητήρι και μας στύβουν.

Οι μιροκαταθέσεις των ιδιωτών πρέπει να εξαφανιστούν, οι δείκτες λένε (μας το κρύβουν) είναι υψηλοί, άρα βάσιμα οι τροϊκανοί δεν βλέπουν σημάδια αισιοδοξίας. Και δεν είμαστε αισιόδοξοι. Περιμένουμε τα χειρότερα, τροφή με δελτίο, όπως τότε στην Κατοχή.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *