xOrisOria News

Κρυφτό στο λιμάνι μεταξύ απεργών και ΜΑΤ

Aντιμέτωποι με καταστάσεις που παραπέμπουν σε κρυφτό και με σκηνές από την πολιτική επίταξη του Μετρό βρίσκονται από τις 06.00 σήμερα το πρωί όσοι επιβάτες είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψουν με πλοία από το λιμάνι του Πειραιά.


Ενώ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν παραταχθεί απέναντι από απεργούς της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και μέλη του ΠΑΜΕ που είχαν σπεύσει για υποστήριξη της κινητοποίησης στην προβλήτα της πύλης Ε3, την ίδια ώρα επιβάτες, φορτηγά και αυτοκίνητα επιβιβάζονταν κανονικά μέσα σε πλοία από την πύλη Ε1.

Ουσιαστικά, από τις 06.05 το πρωί το λιμάνι του Πειραιά έχει χωριστεί σε δύο ζώνες:

α) Στην πύλη Ε1 γίνεται κανονικά η φόρτωση των οχημάτων, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και από την άλλη
β) Στην πύλη Ε3 δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού έχουν λάβει θέσεις μάχης απέναντι από απεργούς της ΠΝΟ και μέλη του ΠΑΜΕ.

Ειδικότερα, στην προβλήτα της πύλης Ε3 αστυνομικοί από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν δημιουργήσει μια ζώνη αποκλεισμού, με πλήθος απεργών και μελών του ΠΑΜΕ να βρίσκονται απέναντί τους, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση, το μέτρο της επίταξης των πλοίων και της στράτευσης των εργαζομένων έχει τεθεί σε ισχύ από τις 06.00 σήμερα το πρωί και όπως γίνεται αντιληπτό το κλίμα αναμένεται να χειροτερέψει μέσα στην επόμενη ώρα, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν δείχνει διατεθειμένη να υποχωρήσει.

Ήδη, μπροστά στην είσοδο της πύλης Ε3 βρίσκονται εδώ και ώρα συγκεντρωμένα περίπου 100 μέλη του ΠΑΜΕ, έτοιμα να επέμβουν προκειμένου να βοηθήσουν τους απεργούς.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί επεισόδια, με τις δύο πλευρές να τηρούν στάση αναμονής και τους απεργούς να δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους, παρά την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας για επίταξη των πλοίων και στράτευση των ναυτεργατών.

zougla.gr

Use Facebook to Comment on this Post