Η γλυκοπατάτα αποτελεί ένα είδος λαχανικού όχι και τόσο διαδεδομένο στη χώρο μας.
Ωστόσο, πρόκειται για ένα….
εξαιρετικά θρεπτικό λαχανικό, καθώς αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Α και καροτενοειδών. Τα εν λόγω συστατικά σχετίζονται εκτός των άλλων με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιοξειδωτική προστασία, προστασία του δέρματος και των ματιών μας.
Παράλληλα, πολλές φορές η γλυκοπατάτα στο εσωτερικό της έχει ένα χαρακτηριστικό μωβ χρώμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει χαλάσει, αλλά ότι είναι πλούσια σε ισχυρά αντιοξειδωτικές ουσίες, τις λεγόμενες ανθοκυανιδίνες, που αποτελούν σημαντικότατους παράγοντες προστασίας από την οξείδωση των κυττάρων και τη φλεγμονή.
Ακόμη, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βιταμίνες συμπλέγματος Β, αλλά και πολλά άλλα μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.Βάλτε λοιπόν τη γλυκοπατάτα στη διατροφή σας.
Για να αποκομίσετε το μεγαλύτερο δυνατό όφελος σε βιταμίνες προτιμείστε τες στον ατμό ή βραστές με λίγο νερό και όχι για πολλή ώρα βράσιμο, αντί για μαγειρευτές στο φούρνο.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Use Facebook to Comment on this Post