Αίγυπτος: ακτιβιστής της αντιπολίτευσης βρέθηκε γυμνός και δεμένος στην έρημο

Γυμνός, ξυλοκοπημένος και δεμένος σε δέντρο στην έρημο, βρέθηκε, τέσσερις μέρες μετά τη διαδήλωση υπέρ της απομάκρυνσης του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ακτιβιστής της αιγυπτιακής κοσμικής αντιπολίτευσης. Η ανακοίνωση έγινε από πηγή της ασφάλειας και έναν συνεργάτη του.
Πρόκειται για τον…
Ιμπαχίμ Χανάφι, ο οποίος συνεργάζεται με το Μέτωπο Ελευθερίας για Ειρηνική Αλλαγή και πριν από την επίθεση συνέλεγε στοιχεία για συνταγματικές παραβιάσεις από την πλευρά των ισλαμιστών πολιτικών, δήλωσε ο γενικός συντονιστής του Μετώπου, Χισάμ Ελ Σαρίφ.

«Οι συνάδελφοί μας στο κίνημα και η αστυνομία τον βρήκαν δεμένο σε ένα δέντρο, γυμνό και με μια επιστολή στην οποία υπήρχαν απειλές εναντίον οποιουδήποτε μιλάει  για την Μουσουλμανική Αδελφότητα», πρόσθεσε ο συντονιστής, αναφερόμενος στο ισλαμιστικό κίνημα, από το οποίο προέρχεται ο πρόεδρος Μόρσι.

Εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας δήλωσε ότι το κόμμα του δεν έχει καμία σχέση με τον ξυλοδαρμό του Χανάφι, ή οποιαδήποτε ανάμειξη σε άλλες «αισχρές ενέργειες».

Οργανώσεις της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν ότι τους τελευταίους μήνες ακτιβιστές δέχθηκαν επίθεση αφού επέκριναν την κυβέρνηση Μόρσι.

Υποστηρικτές του Μόρσι διαδήλωσαν σήμερα στο Κάιρο κατά της βίας που έχει ξεσπάσει και των φονικών συγκρούσεων εδώ και εβδομάδες, ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές που τάσσονται κατά του ισλαμιστή προέδρου.

Το Κόμμα Οικοδόμησης και Ανάπτυξης, πολιτική πτέρυγα της ριζοσπαστικής οργάνωσης Γκαμάα αλ Ισλαμίγια, είχε ζητήσει την πραγματοποίηση αυτής της συγκέντρωσης με σύνθημα «Μαζί κατά της βίας», κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι αυτή ευθύνεται για την βία

Πηγή: enet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *