xOrisOria News

Ηράκλειο: Ελπίδα μετά το φιάσκο με το καράβι

Μετά το χθεσινό φιάσκο με τον απόπλου του πλοίου που θα μετέφερε τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα από το λιμάνι του Ηρακλείου στο αντίστοιχο του Πειραιά, προκειμένου να προωθηθούν στις αγορές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, οι ελπίδες των αγροτών της Κρήτης έχουν αναπτερωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι των…
αγροτών έχουν λάβει διαβεβαιώσεις ότι το πλοίο θα αναχωρήσει σήμερα από το λιμάνι του Ηρακλείου “φορτωμένο” με κηπευτικά.
Ήδη έχουν συγκεντρωθεί οι πρώτες νταλίκες στο λιμάνι ενώ θα αναχωρήσουν δεκάδες από τη Μεσαρά και την Ιεράπετρα προκειμένου οι παραγωγοί να μεταφέρουν τα προϊόντα τους.

Το βίντεο από τη χθεσινή ένταση στο λιμάνι

Πάντως, οι παραγωγοί κρατούν και επιφυλάξεις καθώς χθες το πλοίο που τους είχαν υποσχεθεί οι κυβερνητικοί παράγοντες και οι τοπικοί βουλευτές δεν έφυγε ποτέ από το Ηράκλειο, ενώ οι αγρότες που πίστεψαν τις υποσχέσεις και έκοψαν τα κηπευτικά τους τώρα τα βλέπουν φορτωμένα στις νταλίκες και στα φορτηγά και αν δεν τα μεταφέρουν απόψε θα τα πετάξουν στις χωματερές.

 Κανείς δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί ότι σήμερα το πλοίο θα αναχωρήσει με προορισμό τον Πειραιά, γεγονός που δυναμιτίζει ακόμα περισσότερο το κλίμα. Σήμερα εξάλλου, στο λιμάνι του Ηρακλείου αναμένεται να βρεθούν και νταλίκες από τα Χανιά αν δεν εξασφαλιστεί απόπλους και στη δυτική Κρήτη.

http://www.prismanews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post