Την ελληνική δικαιοσύνη συνεχίζει να απασχολεί από το 1997 ένα έγκλημα με θύμα τη φοιτήτρια Εύη Γατίδου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο άνθρωπος που έχει αθωωθεί δύο φορές μέχρι σήμερα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε τεστ αλήθειας με την χρήση ανιχνευτή ψεύδους, μία μέθοδος…
που έχει χρησιμοποιηθεί μόνο μία ακόμη φορά στα ελληνικά δικαστικά χρονικά.
Η 21χρονη τότε άτυχη φοιτήτρια από τη Δράμα ήταν στο τέταρτο έτος των σπουδών της στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το στυγερό έγκλημα είχε γίνει στο δυάρι όπου διέμενε. Τέσσερις μέρες αργότερα, το κατασφαγμένο με 104 μαχαιριές κορμί της είχε βρεθεί στο κρεβάτι της, γυμνό από τη μέση και πάνω. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Δημήτρη Ψαρούλη που είχε κάνει τότε τη νεκροψία-νεκροτομή της άτυχης φοιτήτριας, τα περισσότερα χτυπήματα εντοπίστηκαν στην καρδιά.
Πλέον, ο 42χρονος σήμερα, αναμένεται να κάτσει στο εδώλιο για πολλοστή φορά μετά από δυο αθωώσεις και μετά από δεύτερη αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της προηγούμενης αθωωτικής απόφασης που έγινε δεκτή. Ο κατηγορούμενος είχε αθωωθεί δύο φορές από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας και τη δεύτερη μάλιστα, πάλι μετά από αναίρεση στον Άρειο Πάγο.
Ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί ομόφωνα για τον φόνο σε ισόβια κάθειρξη από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου το 2005 αλλά εν συνεχεία αθωώθηκε ομόφωνα τον Ιανουάριο του 2007 από το Εφετείο της Λάρισας. Τον Φεβρουάριο του 2010 μετά την πρώτη αναίρεση που έγινε δεκτή από τον Άρειο Πάγο, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας τον αθώωσε και πάλι με ψήφους 6 προς 1. Ακολούθησε και νέα αίτηση αναίρεση της υπόθεσης από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στις αρχές του φθινοπώρου του 2010 που συζητήθηκε στο ανώτατο δικαστήριο στις αρχές Ιανουαρίου του 2011 και αποφάσισε να δικαστεί και πάλι.
Έτσι βρέθηκε και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου και στην δίκη που ξεκίνησε εκ νέου στην Λάρισα ετέθη από την πολιτική αγωγή θέμα, προκειμένου να εξεταστεί ο κατηγορούμενος από ανιχνευτή ψεύδους. Η πρόταση έγινε άμεσα δεκτή από την υπεράσπιση και τον φερόμενο ως κατηγορούμενο, καθώς η συναίνεση του τελευταίου είναι απαραίτητη.
Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε από το δικαστήριο να ερευνηθεί αν υπάρχουν τα κατάλληλα εργαστήρια και ο απαιτούμενος χρόνος-ώστε να μην καθυστερήσει η δίκη-να ορισθούν τεχνικοί σύμβουλοι, λόγω του εξειδικευμένου θέματος, και να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.