Είτε έχετε αναθέσει την κατασκευή μιας ιστοσελίδας σε μια εξειδικευμένη εταιρεία web design είτε την έχετε αναλάβει μόνος σας υπάρχουν μια σειρά από συμβουλές που …
θα σας φανούν πιστεύουμε εξαιρετικά χρήσιμες κατά την προσπάθεια σας αυτή.
- Απαντήστε στην ερώτηση τι στόχους θέλετε να επιτύχει η ιστοσελίδα σας. Μόνο όταν έχετε σαφείς απαντήσεις αρχίζετε την συγγραφή του περιεχομένου και της δενδροειδής δομής του ( κατηγορίες, υποκατηγορίες, σελίδες κλπ)
- Ποια είναι η προθεσμία σας; Πότε πρέπει αυτή να κυκλοφορήσει; Μην χαζολογείτε με δευτερεύουσας σημασίας θέματα και αναβάλλετε την κυκλοφορία της. Όμως από την άλλη μην ζητήσετε από τους κατασκευαστές της περισσότερα από όσα μπορούν. Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη απλά δεν χωρούν .Οι έξυπνοι το καταλαβαίνουν , οι χαζοί παθαίνουν και μετά καταλαβαίνουν
- Βρείτε παραδείγματα δικτυακών τόπων που σας αρέσουν ή έτοιμα πρότυπα. Αφήστε τους πειραματισμούς στους καλλιτέχνες. Εσείς είστε επαγγελματίες.
- Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας; Δείτε τι μπορείτε καλύτερο να επιτύχετε εντός των ορίων του. Μην ζητήσετε porsche σε τιμή fiat. Αν σας εξαπατήσουν η βλακεία σας θα ευθύνεται και όχι τόσο η απληστία (ή πείνα) του απέναντι σας.
- Εμπιστευτείτε την γνώμη του ειδικού συνεργάτη σας και δώστε του χώρο κινήσεων. Αν δεν τον εμπιστεύεστε δώστε αλλού την δουλειά. Καθείς όμως στο είδος τους και ο Λουμίδης στους καφέδες…
- Δώστε βάρος στην προώθηση της ιστοσελίδας σας στο google και αλλού. Την ωραιότερη σελίδα να δημιουργήσετε αν δεν μπορεί να την βρει κάποιος σας είναι παντελώς άχρηστη. Εκτός αν την φτιάχνετε για συγγενείς, φίλους και γνωστούς σας.
Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ξέρετε τι θέλετε. Το να θέλετε μια ιστοσελίδα από το να ξέρετε τι θέλετε από αυτήν να είστε σίγουροι ότι έχει μεγάλη διαφορά.