xOrisOria News

Απόφαση για την Κύπρο μετά τις εκλογές

Την εκτίμηση ότι η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο θα ληφθεί πιθανότατα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου έκανε χθες στις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.


Σύμφωνα με τον αξιωματούχο στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί το θέμα της Κύπρου, αλλά διευκρίνισε ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε ουσιαστικές αποφάσεις και αυτό το απέδωσε στις εκλογές που θα γίνουν στις 17 Φεβρουαρίου.

 Όπως είπε, αναμένεται η νέα κυπριακή κυβέρνηση που θα αναλάβει στις αρχές Μαρτίου, ενώ ούτε στην επόμενη συνεδρίαση στις 5 Μαρτίου θα έχουν συγκεντρωθεί οι προϋποθέσεις για λήψη απόφασης.

«Αυτό μπορεί να γίνει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου σε έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, που μπορεί να γίνει με διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένης της τηλεδιάσκεψης», είπε.

 Εξάλλου, η Γερμανία δεν θα σταθεί εμπόδιο στην παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο, εφόσον η χώρα πληροί τα κριτήρια για να επωφεληθεί της βοήθειας από το ταμείο διάσωσης της Ευρώπης, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ, σύμφωνα με το Πρακτορείο Bloomberg .
 Newsroom ΔΟΛ

Use Facebook to Comment on this Post