Τη διαγραφή του βουλευτή Αχαΐας Γιώργου Νταβρή ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά την λήξη της μαραθώνιας συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής ομάδας η οποία διήρκεσε πέντε ώρες και είχε ως κατάληξη την…. «σφυρηλάτηση της ενότητας του κόμματος» σύμφωνα με τον πρόεδρο και τους βουλευτές των Αν.Ελ.
Η συνεδρίαση της ΚΟ έβγαλε «ενωμένους τους βουλευτές σαν μια γροθιά» όπως έλεγε στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος στους δημοσιογράφους, ενώ ελέχθησαν «τα πάντα και έγινε μια εκ βαθέων ανταλλαγή απόψεων» σύμφωνα με βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι μιλώντας σε δημοσιογράφους είπαν ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν κατά βάση προσωπικό και όχι πολιτικό.
Ο κ. Καμμένος σε δήλωσή του στη συνέχεια, – περιστοιχιζόμενος από όλους τους παριστάμενους βουλευτές στην ΚΟ – τόνισε ότι «με ιδιαίτερα μεγάλη λύπη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, θέλουμε ομόφωνα να δηλώσουμε ότι θα στεναχωρήσουμε ιδιαίτερα τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, την κυβέρνηση και την τρόικα. Παραμένουμε ενωμένοι δυνατοί, μπορούν να εξακολουθήσουν να ανησυχούν, με μια μόνο απώλεια. Του βουλευτή Αχαΐας Γιώργου Νταβρή ο οποίος δεν προσήλθε και διαγράφεται από την ΚΟ μέχρι να αποφασίσει να γυρίσει σπίτι του».
Η τελευταία αποστροφή του κ.Καμμένου ερμηνεύθηκε ως «μια δεύτερη ευκαιρία» για τον κ. Νταβρή, ο οποίος διεγράφη μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με εκτιμήσεις βουλευτών, και – όπως έλεγαν οι ίδιοι βουλευτές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ – εάν τα πράγματα βελτιωθούν στη συνέχεια και ο ίδιος αποφασίσει να συστρατευθεί ξανά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τότε πιθανόν να επιστρέψει. Ο κ.Καμμένος κατέληξε λέγοντας πως «είναι πολλοί οι τραπεζίτες, οι εκδότες και οι καναλάρχες, που άλλοι έχουν συλληφθεί, και άλλοι πρέπει να συλληφθούνε».
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την συνεδρίαση της ΚΟ άνοιξε ο Πάνος Καμμένος με ενωτική τοποθέτησή του και στη συνέχεια είπε πως εάν κάποιος δεν θέλει να συμπορευθεί με το κόμμα, τότε να φύγει. Έγινε μια ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων από όλους τους βουλευτές, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι οι διαφορές είναι σε προσωπικό επίπεδο και όχι σε πολιτικό και ο κ.Καμμένος τους προέτρεψε να βρούνε «ένα ενωτικό βήμα». Ο κ.Γιοβανόπουλος και η κ.Χρυσοβελώνη υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους από τις θέσεις του γ.γ. της ΚΟ και του αναπληρωτή αντίστοιχα, και παρέπεμπαν στη σχετική δήλωση του Τέρενς Κουίκ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο οποίος είχε ζητήσει την παραίτησή τους. Οι παραιτήσεις δεν έγιναν δεκτές από τον κ.Καμμένο, ενώ ο κ.Κουίκ, φέρεται να αναίρεσε τα όσα είχε πει, αποδίδοντάς τα στην ένταση των στιγμών.
Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη από την πλευρά της τόνισε ότι οι βουλευτές οφείλουν στον κόσμο που τους εμπιστεύθηκε «να προχωρήσουμε ενωμένοι και να μην τον απογοητεύσουμε» ενώ η Σταυρούλα Ξουλίδου ζήτησε από τη Ραχήλ Μακρή να ξεκαθαρίσει το εάν παραμένει στους Ανεξάρτητους Έλληνες ή θα ανεξαρτητοποιηθεί, όπως την έφεραν σχετικά δημοσιεύματα. Η κ. Μακρή από την πλευρά της ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στο κόμμα. Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις από τους βουλευτές για «παρεξηγήσεις των τελευταίων ημερών» ενώ όπως σημειώθηκε από βουλευτή, «δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση του προέδρου». Επίσης ετέθη το θέμα του εκτάκτου συνεδρίου το οποίο πιθανότατα θα γίνει τους επόμενους δυο μήνες, και αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση των τομέων κοινοβουλευτικού έργου, ώστε να υπάρχει δουλειά για όλους, αλλά και δυνατότητες προβολής του έργου.
Τι προηγήθηκε της διαγραφής Νταβρή
Ο κ. Νταβρής, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, απέστειλε επιστολή προς τον κ.Καμμένο στην οποία φέρεται να υποστηρίζει ότι συκοφαντείται και υβρίζεται από μέλη της ΚΟ του κόμματος, και ως εκ τούτου δεν θα προσέλθει στην συνεδρίαση. Νωρίτερα, φέρεται να είχε γίνει γνωστό-κατά τις ίδιες πληροφορίες- πως όποιος δεν προσέλθει αδικαιολογήτως στην ΚΟ θα διαγραφεί. Ο κ.Νταβρής κατηγορήθηκε από μέλη της ΚΟ ως ο υπεύθυνος της διαρροής της επιστολής Γιοβανόπουλου προς τον κ.Καμμένο σε ΜΜΕ, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά.