xOrisOria News

Αυτή είναι η σωστή διατροφή για αποτοξίνωση

Η αποτοξίνωση του οργανισμού επιτυγχάνεται όταν ταυτόχρονα το ήπαρ, τα νεφρά, και το παχύ έντερο συνεργάζονται αποτελεσματικά για την αποβολή των άχρηστων ουσιών και των τοξινών που συσσωρεύονται στο σώμα…

Τι είναι όμως οι τοξίνες;

Οι τοξίνες είναι μόρια πρωτεϊνικής φύσης, δηλητηριώδη για τον οργανισμό, τα οποία μπορούν να εισέλθουν στον οργανισμό είτε μέσω της τροφής είτε μέσω της εισπνοής αέριων ρύπων.

Ποια είναι τα οφέλη της αποτοξίνωσης;

1.Η επιδιόρθωση βλαβών των ιστών του οργανισμού και η καταπολέμηση της όποιας παθογένειας τους.

2.Η αύξηση της ενεργητικότητας των κυττάρων.

3.Η ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

4.Η βελτίωση της συγκέντρωση και της διάθεσης.

5.μείωση των αλλεργικών επεισοδίων.

6.Η ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού κατά των ιώσεων.

7.Η ανανέωση των κυττάρων του οργανισμού, με αποτέλεσμα την αντιγήρανση.

8.Η βελτίωση της διάθεσης και η μείωση του στρες

9.Η ανακούφιση του ατόμου από συμπτώματα όπως οι πονοκέφαλοι και ο τυμπανισμός αλλά και τα πρηξίματα στα κάτω άκρα

Πώς λειτουργεί μια δίαιτα αποτοξίνωσης;

Οι δίαιτες αποτοξίνωσης δίνουν έμφαση στην ελάχιστη δυνατή πρόσληψη επεξεργασμένων χημικά τροφών και στην κατανάλωση αποκλειστικά οργανικών ή μη επεξεργασμένων τροφών, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Επιπλέον μεγάλη βαρύτητα δίνεται στην επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού μέσα από την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε υγρά. Αυτά συμβάλουν στη καλή λειτουργία των νεφρών και του εντέρου, τα οποία αποτελούν τους μηχανισμούς αποβολής των άχρηστων ουσιών από το σώμα. Κυριότερο μέταλλο είναι το κάλιο το οποίο βοηθά να αποβάλλεται το περιττό νάτριο μέσα στον οργανισμό που αποτελεί και την κύρια αιτία κατακρατήσεων.

Από τι αποτελείτε μια δίαιτα αποτοξίνωσης;
-Πολλά φρούτα και λαχανικά, σε λαχταριστές σαλάτες ή σε δροσιστικούς χυμούς και smoothies από φρέσκα φρούτα.
-Πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας από ασπράδι αυγού, γιαούρτι, κοτόπουλο, σόγια , τόφου και ψάρι.
-Τρόφιμα χαμηλά σε νάτριο (αλάτι), βεζοικό νάτριο ,διττανθρακικό νάτριο.
-Από υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο τρόφιμα όπως: πατάτα με τη φλούδα, αβοκάντο, ντομάτα, φράουλα, βερίκοκο, δαμάσκηνα, πράσινα λαχανικά, γιαούρτι και μεταλλικό νερό.

Για το boro.gr γράφει η κ. Άννα Παπαγεωργίου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Use Facebook to Comment on this Post