Τη διεθνή επαιτεία της χώρας αποφάσισε να αναδείξει με πρωτοβουλία διδασκάλου του το 2ο-3ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου με το θεατρικό «Give Greece a chance», σύμφωνα με τα δημοσιεύματα…
Δεν είναι γνωστό αν το τραγούδι προτιμήθηκε από το “Give Greeks the Τaxes” αλλά η πρωτοβουλία, με την έγκριση του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού, αναδεικνύει την κρίσιμη σημασία της παιδείας σε μία κοινωνία και τη συμβολή στην ανάπτυξη ή τη σήψη της.
Φυσικά τα νέα παιδιά του Παπάγου είναι βέβαιο ότι γνωρίζουν την αιτία της ίδρυσης του ιστορικού προαστίου της Αττικής, που δημιουργήθηκε μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον αγώνα κατά των ναζιστών Γερμανών, Ιταλών και συμμάχων τους, για να φιλοξενήσει τους ανάπηρους και τυφλούς αξιωματικούς του ένδοξου Ελληνικού Στρατού, που θυσίασαν την ακεραιότητά τους στα πεδία των μαχών για την ελευθερία. Τότε που η Ελλάδα δημιουργούσε ιστορία και οι Ευρωπαίοι ακολουθούσαν. Τότε που η Ελλάδα δεν παρακαλούσε.
Βέβαια τα χρόνια πέρασαν, οι μονοκατοικίες του Παπάγου μεταμορφώθηκαν σε οροφοδιαμερίσματα της γενιάς της μεταπολίτευσης και του άκρατου δανεισμού της περασμένης δεκαετίας. Οι αξιωματικοί των μαχών εξαφανίστηκαν χωρίς να αναπληρωθούν και η τράπεζα των Στρατηγών χρεοκόπησε χωρίς ευθύνες.
Με την ευκαιρία αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας και μετά τη συγκεκριμενοποίηση των οικονομικών μέτρων και μεταρρυθμίσεων για την επιβίωση των τραπεζών μας από την Κυβέρνηση, είναι ζωτικής σημασίας το Υπουργείο της Παιδείας να εξετάσει την ανάγκη διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς, αυτής που ήδη χρωστάει χωρίς να το ξέρει. Να εξετασει την ενημέρωσή της για τις αιτίες που έφτασε η Ελλάδα στις μέρες που τραγουδάει, χωρίς ντροπή, για μία ευκαιρία στους λαούς της Μάλτας, της Σλοβακίας και της Λετονίας.
Τη διαφορά της αιτίας ίδρυσης του Παπάγου και της σημερινής αυθόρμητης παιδείας του Παπάγου…