xOrisOria News

Τα διατροφικά οφέλη του λεμονιού

Το λεμόνι είναι από τα πιο χρήσιμα συστατικά της ελληνικής κουζίνας…
Εκτός από τη νοστιμιά και την ιδιαίτερη γεύση που προσφέρει σε σούπες, κρέατα, σαλάτες και ψάρια, χρησιμοποιείται επίσης στη ζαχαροπλαστική και σε διάφορα ροφήματα.

Η διατροφική του αξία είναι μεγάλη αφού, περιέχει βιταμίνες A και C, κάλιο, κουμαρίνες και βιοφλαβονοειδή.

Το λεμόνι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Λόγω της περιεκτικότητας σε βιταμίνη C, βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου. Γι’ αυτό άλλωστε και προτιμάτε στην κατανάλωση του κρέατος και πιο συγκεκριμένα, του μοσχαριού και του κιμά. Επίσης, δρα ως τονωτικό συστατικό για το συκώτι και το πάγκρεας, βελτιώνει την όρεξη και αποκαθιστά την οξύτητα του στομάχου ενώ βοηθάει στα έλκη, την αρθρίτιδα, αλλά και τους ρευματισμούς.

Έχει ακόμα, αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και καταπολεμά τους ιούς και τον πονόλαιμο.

Τέλος, ο χυμός λεμονιού μεταβάλλει το Ph του σώματος, κάνοντάς το δυνητικά, λιγότερο φιλόξενο στους ιούς και τα βακτήρια. Οι καθαριστικές και αντισηπτικές του ιδιότητες είναι πολύτιμες στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων και του πυρετού.

 

Use Facebook to Comment on this Post