Αν προσπαθήσετε να σκεφτείτε τα 2-3 πράγματα που μπορεί να σας αλλάξουν πρόσκαιρα μεν αλλά στα σίγουρα τη ζωή , ποια θα ήταν αυτά;
Ένα από αυτά είναι σίγουρα και η ανακαίνιση του σπιτιού σας. …
Τι θα πρέπει να έχετε στο νου σας αν σκέφτεστε να κάνετε την ανακαίνιση του σπιτιού σας;
Καλώδια που κρέμονται από τις οροφές, τρύπες που ανοίγουν με θόρυβο, συνεργεία να μπαίνουν και να βγαίνουν στο σπίτι σας, αλλά και πολύ σκόνη, είναι συνήθως η εικόνα στην ανακαίνιση ενός σπιτιού.
Η συθέμελη αναβάθμιση της κατοικίας σας μπορεί να φαίνεται μία πολυδάπανη υπόθεση, αλλά μετά το τέλος της ανακαίνισης, η λειτουργία του σπιτιού γίνεται πολύ πιο οικονομική.
Με την ανακαίνιση, το σπίτι γίνεται πιο οικονομικό, εξοικονομούμε χρήματα από τις απώλειες που μπορεί να έχει ένα σπίτι, είτε από τα κουφώματα, είτε από κακή μόνωση.
Έτσι, και το χειμώνα και το καλοκαίρι γίνεται σίγουρα οικονομικότερο όταν τα κουφώματα είναι καινούργια, ενεργειακά κτλ.
Ένα άλλο πλεονέκτημα μετά από μία ανακαίνιση είναι ότι ο χώρος είναι πιο καθαρός, πιο λειτουργικός και φυσικά αισθητικά ανανεωμένος.
Η ανακαίνιση μπορεί να είναι μερική, αλλάζοντας κάποια βασικά πράγματα όπως κουφώματα, εξωτερική πόρτα, μπάνιο ή κουζίνα ή ολική , οπού το σπίτι αποκτά νέες ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, ενώ με τη βοήθεια του διακοσμητή οι ιδιοκτήτες μπορούν να κάνουν μεγάλες παρεμβάσεις στο εσωτερικό του.
Στις ανακαινίσεις η εκκίνηση γίνεται πάντα από τα υδραυλικά,στη συνέχεια τα κουφώματα, τα ηλεκτρολογικά , τα επιχρίσματα των τοίχων, έπειτα γίνεται η επένδυση των δαπέδων, οι γυψοσανίδες όπου χρειάζονται και οι ελαιοχρωματισμοί.
Το πιο σημαντικό για μία ολοκληρωμένη και οικονομική ανακαίνιση είναι να γίνουν εργασίες με τη σωστή σειρά, κάτι που όμως συνήθως ξεχνάνε όσοι προσπαθούν να μαστορέψουν μόνοι τους.
Ο λάθος προγραμματισμός εργασιών όταν κάποιος προσπαθήσει να κάνει μόνος του την ανακαίνιση του σπιτιού του, έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνει 2 και 3 φορές μεγαλύτερο κόστος αποτι θα ήταν το αρχικό.
Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να βάψει έναν τοίχο ενώ έχει ξεχάσει να τοποθετήσει από πίσω μία ηλεκτρονική εγκατάσταση, με αποτέλεσμα να πρέπει να ξανασκαφτεί ο τοίχος και να ξαναβαφτεί.
Η οικοδομική άδεια για να κάνουμε μία ανακαίνιση χρειάζεται όταν θα αντικαταστήσουμε τα εξωτερικά κουφώματα σε ίδιο άνοιγμα, όταν θα κάνουμε εργασίες επιχρισμάτων στην εξωτερική όψη χωρίς τη χρήση κρυωμάτων αλλά και όταν στο εσωτερικό της κατοικίας πραγματοποιηθούν κάποιες καθαιρέσεις χωρίς να πειράξουμε το φέροντα οργανισμό της κατοικίας.
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, καθώς τα παιχνίδια με το ρεύμα είναι πολύ επικίνδυνα.
Η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσει κανείς μία ανακαίνιση είναι το καλοκαίρι και η άνοιξη , καθώς τα υλικά αποδίδουν καλύτερα σε θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών Κελσίου και οι εργασίες εκτελούνται πιο γρήγορα.
Use Facebook to Comment on this Post