ΥΛΙΚΑ
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1 κούπα γάλα
• 1/2 κούπα βούτυρο
• 2 κούπες καρύδια χοντροκοπανισμένα
• 1 κ.γ κανέλα
• 1/2 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
• 1 1/2 κούπα γαλέτα
• 1 1/2 κούπα αλεύρι
• 5 αυγά
• 1 κ.γ σόδα
• 3 κ.γ μπέικιν
• 2 κ.σ κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά. Ρίχνουμε το γάλα,τα καρύδια ανακατεμένα με την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Ρίχνουμε τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ.
Έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με τη γαλέτα και το μπέικιν. Τα ρίχνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας ελαφρά. Βουτυρώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι.
Ψήνουμε για 1 ώρα σε δυνατό φούρνο στην αρχή, χαμηλώνουμε στη συνέχεια Βράστε το σιρόπι για 5 και σιροπιάστε τη ζεστή.